02 червня 2014

Сумочка творчої пані

Жодна жінка не може обійтись без сумки: модниця або прихильниця класичного стилю, спортсменка або домогосподарка – сучасний асортимент задовольнить найвибагливішу пані. Але в жодному каталозі не знайдеш варіант сумочки, який би відповідав смаку талановитої жінки – письменниці.

Інтерактивне інтерв’ю на дві дії з письменницею та журналісткою Наталею Осипчук дало можливість читачам і бібліотекарям ХОБД ім. Дніпрової Чайки зазирнути і побачити, що знаходиться в сумочці творчої пані: ручка – найголовніший інструмент; гаманець, в якому є гроші від продажу книжок; а ще рецепти смачної страви і життєвого успіху.



Обов’язковим предметом в дорожній сумці пані Наталії є книга. Тисячі українських жінок можуть скористуватись її прикладом та взяти в дорогу «Книжечки із дамської сумочки». Саме так називається серія видавництва «ДУЛІБІ», в яку увійшов роман письменниці «Білий карлик, чорний карлик».

Наталію сміливо можна назвати письменницею – «реставратором». Вона відроджує жанр радіоп’єси. Наталія Осипчук стала лауреатом II Всеукраїнського конкурсу сучасної радіоп’єси «Відродимо забутий жанр». У 2011 році побачила світ книга «Гувернер», в яку увійшли 11 радіоп’єс та драма на 3 дії. Гості зустрічі прослухали радіодраму «Соломея – Меа» у виконанні бібліотекарів Інни Михайлової та Вікторії Сломчинської. П’єса присвячена видатній українській оперній співачці Соломії Крушельницькії, яка підкорила найкращі сцени світу.


У 2012 році Наталія стала лауреатом Всеукраїнської премії ім.М.Чабанівського в номінації «Публіцистика» за кращий публіцистичний твір, присвячений успішній діяльності наших сучасників у справі захисту довкілля.

Під час гри у «Десятку» (десять запитань з варіантами відповідей) пані Наталія зізналась, що на свій ювілей в подарунок вона б не хотіла ні діамантів, ні державних нагород, а тільки подорож по різних країнах.


А читачі в ювілейний для бібліотеки рік отримали надзвичайний подарунок – зустріч із талановитою письменницею і чудовою людиною.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік