28 червня 2014

Державна політика книжкової сфери: новий шанс для України

26.06.2014 року у приміщенні Наукової бібліотеки Києво-Могилянської академії відбулася конференція на тему: «Державна політика книжкової сфери: новий шанс для України», учасником якої була і Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки в особі головного бібліотекаря відділу обслуговування учнів 5-9 кл – Срібної І.С.


Учасниками обговорення такого актуального і надважливого для держави питання були: письменники, видавці, книгорозповсюджувачі, представники органів влади, бібліотекарі, перекладачі, критики, літературознавці, журналісти, культурні менеджери та громадські діячі.




Після виступу організаторів заходу, презентації результатів дослідження «Читання в Україні», проведеного консалтинговою програмою «Pro.mova» та виступу директора Інституту книжки в Польщі  Гжегога Гаудена стосовно державної політики Польщі у книжковій сфері, усіх учасників заходу було поділено на профільні групи, які працювали над такими питаннями:

1.Формування основних засад державної політики у сфері книговидання стосовно бібліотечного профілю: хто? що? коли? навіщо? і за які гроші?

2.Що можуть зробити представники бібліотечної галузі для ефективної реалізації державної політики?

Подальша робота у перехресних групах дала змогу усім учасникам конференції прослухати ідеї та пропозиції фахівців кожної сфери, внести свої правки, зауваження та корективи.

Результати своїх напрацювань учасники занотовували у спеціальні протоколи, які стали основою підсумкового спільного протоколу для представлення у фінальній частині заходу.




Сподіваємось що й наші ідеї та побажання спеціалісти врахують при написанні підсумкового документа рекомендаційного характеру для подальшого представлення органам влади України для формування державної політики. А ми будемо чекати із нетерпінням змін на краще!

Читайте також: http://bookforum.ua/article/1541/Конференція+«Державна+політика+книжкової+сфери%3A+новий+шанс+для+України».html

2 коментарі:

  1. Любі колеги! Приймайте міжнародну віртуальну нагороду Liebster Blog Award за проведену роботу у блозі. Детальніше читайте на блозі ТВОРЧА СТЕЖИНКА http://tvorchastezhunka.blogspot.com/2014/06/liebster-blog-award-ce-kruto.html. Щиро вітаю вас, бажаю успіхів, натхнення, нових ідей та можливостей для їх втілення!!!

    ВідповістиВидалити
  2. Дякуємо за нагороду! Ми вже мали змогу брати участь у блогерській естафеті - http://xobd-news.blogspot.com/2014/06/liebster-blog-award-5.html
    Ще раз дякуємо, колеги!

    ВідповістиВидалити

Додайте ваше ім'я та вік