09 липня 2014

Подорож по Сполучених Штатах Америки

8 липня читачі Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки вирушили у надзвичайну подорож по Сполучених Штатах Америки. Ця держава-гігант посідає 3 місце у світі за площею та кількістю населення.

А ще велика країна встановила унікальний рекорд: мережа автомобільніх доріг США є найдовшою мережею в світі і складає 6 млн. 506 тис. 204 км. Саме тому Америкою зручно мандрувати.

Наш експерт з подорожей Сніжана Меленхович запропонувала вирушити у мандрівку по 12 американських штатах, в яких побувала у 2010 році.



У кожного штату є своє неповторне обличчя і свої приводи пишатися собою. Наприклад, Техас добре знають усі любителі вестернів, це - край ковбоїв. Флорида ( від іспанського означає «квітуча») стала символом вічного літа й безлічі квітів. Невада сумнозвісна своїм ядерним полігоном.

Варто завітати також до міста янголів – Лос-Анджелоса (штат Каліфорнія), та пройтись пішки по алеї Слави, в яку вкладено 2600 зірок з іменами знаменитостей.

Лас-Вегас -  один із найбільших світових центрів розваг та ігорного бізнесу. Чисельні казіно, готелі, щоденні концерти і шоу приваблюють туристів з усіх куточків світу.

Нью-Йорк – одна з найбільших у світі столиць бізнесу. На маленькому острові біля входу в Нью-Йоркську бухту піднімається статуя Свободи, з оглядового майданчика якої відкриваються чудові види на хмарочоси Манхеттена. Інша візитка Нью-Йорка – неповторний Бродвей з його яскравими оригінальними шоу в численних театрах.

А ще яскраво відпочити можна у «Всесвітньому центрі відпочинку Уолта Діснея» - найбільшому центрі розваг у світі, який за час свого існування відвідало 600 млн. дітей та дорослих.






Розповіла Сніжана про найстаріше місто США – Сент-Августін, який вразив її своєю історією та архітектурою.

Діти подякували за таку незвичайну подорож і закидали свого гіда запитаннями. На останнє питання: «В яку країну ви б хотіли вирушити ?», Сніжана відповіла : « В Іспанію або Італію, а ще дуже мріяла побувати в Японії». Тож у нас ще все попереду. Бажаємо вам цікавих маршрутів!



Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік