27 серпня 2015

Абетка флористики

 Літо добігає кінця… Завершується програма літніх читань у Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки.


 Ось і остання – 12 сторінка дитячих секретів мистецького записничка користувачів відділу естетичного виховання – зустріч-фантазія «Абетка флористики».


 Флористика - це один з різновидів дизайну та декоративно-прикладного мистецтва, яке втілюється у створенні композицій, колажів, букетів, панно.
Учасники заходу познайомилися з основами мистецтва флористики та з книгами, вивчаючи які, захоплення можуть переростати у цікаву творчу справу всього життя.


 Діти дізналися, що флористи у своїй роботі використовують різні природні матеріали: квіти, трави, листя, ягоди, каштани, горіхи і т.д. Матеріали можуть бути як сухими, так і живими.


 Квіткові композиції - це творча і технічна робота. Зазвичай метою дизайнера є вираз будь-якої теми чи ідеї, події. Ми запропонували дітям самим створити квіткове панно із заздалегідь зібраних природних матеріалів. Робота почалась з обговорювання пропозицій.


 Як виявилося, наші читачі патріотично налаштовані – вирішили створити Герб України. І закрутився творчий процес. Тризуб викладав автор ідеї Вітя Бондаренко.


 Це захоплююче заняття подарувало чимало приємних хвилин учасникам заходу, задоволення від виконаної роботи. Виготовляючи композицію з квітів, гілочок і листя, вони стали ближчими до природи.


 А колективна праця, як відомо, максимально зближує дітей і дорослих.




Попереду ще багато творчих задумів, їх можна втілити, відвідуючи у відділі естетичного виховання Херсонської обласної бібліотеки для дітей студію творчого самовираження «Мій світ».

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік