11 серпня 2015

Від Нарнії до Ефлари: турнір книгоманів

У чарівну подорож від Нарнії до Ефлари вирушили сьогодні відвідувачі читальної зали. А замість чемоданів  та рюкзаків взяли із собою гарний настрій та колекцію цікавих книжок, представлених на виставці.
Протягом гри діти відвідали вісім вигаданих країн: Нарнію – світ чарівного вчителя доброти К.Льюїса, Нетландію – острів вічних дітлахів Дж.Баррі, Країну Див та Задзеркалля – химерні краї вигадника Л. Керрола, Середзем'я незабутнього міфотворця Дж.Р.Р. олкіна та подібний йому світ Алагейзії К.Паоліні, а також школу магії Хогвартс, провідницею до якого стала Дж.К.Роулінг, та планету-двійник нашої планети – Ефлару (світ часодіїв, створений багатою уявою української письменниці Н. Щерби). 
Ближче познайомилися з головними героями: сміливими хлопцями Гаррі Поттером, Пітером Пеном та Ерагоном, цікавими дівчатками Алісою і Василиною Огнєвою, добрим хобітом Фродо та відважною родиною дітей Певенсі.
Під час мандрівки книгомани здобули ряд артефактів та чарівних предметів: чарівну паличку, перстень всемогутності, сік вогнецвіту, часовий ключ, яйце дракона і багато інших, а ще зустріли ряд фантастичних істот, які є важливими дійовими особами у обраних для турніру книжках: єдинорога, русалку, фею, фавна, мудрого кота, що повсякчас посміхається, гнома, ельфійку і (як же без нього) примхливого Шалам-Балама.   
Подорож справила незабутнє враження на любителів бібліотечних пригод, тож вони вирішили зібратися знов – наступного вівторка, аби відчути іще раз радість «казкового літа».

Юлія Чернієнко, 
гол. бібліотекар відділу обслуговування 5-9 класів

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік