04 серпня 2015

Друзі зустрічаються знову, або "Юнга" в бібліотеці

4 серпня на вихованців літнього табору «Юнга» у молодшому відділі чекав патріот-клас «Моя країна - Україна», який розпочався з простого запитання: «Як називається країна, в якій ми живемо?». 
А далі на екрані з’явилось коло з різнокольоровими секторами, кожен з яких містив декілька запитань певної тематики.  
І чого тільки не було "заховано" у цих запитаннях! Відповідаючи на них, діти пригадали смачні традиційні українські страви, імена відомих письменників, спортсменів, шоуменів, політиків, яких знають не лише в Україні, з окремих слів складали прислів’я та приказки нашого народу та серед народних символів різних країн шукали свої.
Малеча жваво й зацікавлено виконувала різноманітні завдання, із легкістю відповідала на запитання та своїми знаннями довела, що вони справжні патріоти своєї держави - вільної й незалежної України.

***
А тим часом у читальній залі старші вихованці табору «Юнга» взяли участь у грі «Лицарі чи козаки? Історичні ребуси».
Тематичний огляд літератури біля виставки «Я, Богдан», що репрезентує як постать славного козацького ватажка, так і добу Козаччини в цілому, допоміг учасникам змагань налаштуватися на відповідний лад. 
Допомогти бібліотекарю в оцінюванні знань дітей під час гри виявив бажання юнак із табору «Юнга» - так він випробовував себе в ролі козацького джури. Окрім інших завдань, гості відділу визначили козацькі професії та їхні атрибути, віртуально «одягнули» козака (моделлю слугував товариш із їхньої табірної "паланки"), розібралися із щоденним та святковим козацьким меню. Зацікавив присутніх той факт, що існувала не лише відома всім Хортицька січ, а й ще сім інших січе, зокрема на території Херсонщини – Олешківська та Кам’янська, які очолював Кость Гордієнко. Також юні патріоти відгадали як герби областей України, так і визначні пам’ятки столичного Києва та рідного Херсона.Тим школярам, які набрали найбільшу кількість балів у грі, була надана честь відчути «тягар» гетьманської булави.

***

Особливу програму для "юнгівців" підготували у Центрі "Вікно в Америку для майбутніх лідерів" - і тут вже знадобились не тільки ерудиція та кмітливість і фантазія, а ще й знання англійської! - Читайте у блозі Центру: http://library-ks-woa.blogspot.com/2015/08/summer-holidays.html
  
***
У відділі естетичного виховання маленькі "юнгівці" вирушили у казковий круїз. Багато пригод та випробувань траплялися на їхньому шляху. У Королівстві Кривих Дзеркал діти відгадували назви казок за прикметами, протилежними справжнім, потрапивши до дупла Мудрої Сови, дізнавалися, хто з казкових персонажів є автором написаного листа, а дібравшись до Бермудського трикутника – виручали улюблених героїв з халепи.

Знання, дружба і взаємодопомога стали у пригоді та допомогли з перемогою повернутися із кругосвітньої казкової мандрівки.

***
У Інтернет-центрі було по-справжньому гаряче, і не лише тому, що надворі -спекотне літо, а ще й тому, що відпочивальників літнього табору «Юнга» чекала захоплююча інтерактивна вікторина «Відкривай-ка, відгадай-ка».
Діти об’єдналися у дві команди і обрали своїх капітанів. Команди по черзі відкривали на екрані сектори з прихованими ілюстраціями до творів дитячої літератури. За фрагментами картинок діти повинні були визначити назву та автора твору. 
Вікторина пройшла дуже напружено, але весело, і - як не дивно - перемогла дружба. Та це не остання наша зустріч, адже літо триває, а двері бібліотеки завжди відкриті для юних читайликів!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік