13 серпня 2015

Морські фантазії

Мушлі, привезені з поїздки на морське узбережжя, є у всіх. А ось що з них можна зробити дізнавалися читачі відділу естетичного виховання Херсонської обласної бібліотеки для дітей на майстер-класі з виготовлення поробок із цього матеріалу.
У пригоді стали книги, які запросили до надзвичайної країни, де можна пережити одне з найпрекрасніших почуттів – радість творчості. Треба лише засвоїти основні принципи виготовлення фігурок з мушель.


Але спочатку діти дізналися, які бувають мушлі, потрапивши на урок до тітоньки Сови.

Познайомилися учасники з однією з історичних загадок, яким є Грот мушель. Знаходиться він у місті Маргіт графства Кент. Цей прикрашений безліччю черепашок підземний коридор завдовжки понад двадцять метрів був виявлений в 1835 році, і походження його так і залишилося таємницею.


Природа створила такий гарний матеріал, при роботі з яким не треба змінювати форму і колір, треба тільки вміло підібрати їх, як це зробили наші юні майстри.

Щоб самому зробити виріб з мушель, дамо декілька порад.
Окрім мушель, для роботи знадобляться інші матеріали. Головним з них є клей. Він повинен бути густий, краще за все «Дракон». А можна використати пластилін.
Додаткові матеріали стануть у нагоді:
·       паста для моделювання,
·       лак для нігтів,
·       гуаш,
·       дріт, ліска та шматочки шнурка,
·       природний матеріал.
І нарешті, вам знадобиться терпіння, фантазія та пристрасне бажання мати власну колекцію фігурок з мушель.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік