14 липня 2017

Мріємо, читаємо та мандруємо разом з усією Україною

З 10 липня у читальній залі Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки експонується виставка-подорож «Мрій! Читай! Мандруй!» Вона була створена на підтримку проекту Молодіжної секції Української бібліотечної асоціації “Display-кросинг”. Концепція і дизайн виставки є спільними для всіх 50 бібліотек-учасниць з різних куточків України, а от підбір літератури, експонатів, інтерактивного моменту та оформлення всіх складових в єдину гармонійну інсталяцію – це вже індивідуальна творча праця бібліотекарів.

Виставка має три розділи.

"Бібліотечні мандри з героями книг" відправляють читачів херсонської обласної книгозбірні для дітей у світ книжкових фантазій сучасних авторів: Макса Кідрука («Навіжені в Мексиці»), Ірен Роздобудько («Мандрівки без сенсу і моралі»), херсонця Кирила Стремоусова «Нотатки мотоцикліста. По Латинській Америці шляхами Че Гевари») та класиків: Жюля Верна («Навколо світу за вісімдесят днів», «Діти капітана Гранта», «Двадцять тисяч льє під водою», «Океанология. Подлинный отчет о путешествии на «Наутилусе») і Рафаеля Сабатіні («Пригоди капітана Блада»).
  




"Рідний край у бібліотечних туристичних маршрутах" постає завдяки гарно ілюстрованим виданням «500 чарівних куточків України, які варто відвідати», «Допитливій малечі про цікаві речі. Подорож по Україні» та «Херсонщина запрошує», «Херсон. Из прошлого в настоящее», «Путешествие по Херсонщине. Путеводитель», «Вечірній Херсон», «Аскания Нова. Земля заповедная».



"Спогади та враження" виникають у наших читачів завдяки книжковим віртуальним мандрам. На щастя, бібліотечні фонди дарують таку можливість кожному. Якщо ви прагнете підкорити світ, то наступні книги саме для вас: «100 величайших городов мира», «100 мест, которые должен увидеть каждый», «100 самых необычных мест планеты», «100 удивительных стран мира», «100 городов мира, которые необходимо увидеть», «Все о Париже», «Все о Стамбуле», «Все о Риме», «Мир Венеции».




Оскільки наша виставка є інтерактивною, то читачі залюбки діляться із нами власними мріями та спогадами про подорожі. На стікерах – «повітряних кульках» – вони пишуть три країни, міста чи місцевості, у яких прагнуть побувати, на «валізках» – три цікавих місця, які вже відвідали, а на «книжечках» – яких літературних героїв залюбки узяли би в подорож із собою.

Передаємо естафету мандрів іншим бібліотекам України та їх читачам!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік