04 липня 2017

Білозерщина - земля славетних земляків

Цього вівторка читачі книгозбірні вирушили до Білозерського району. «Пройшлись» вулицями Білозерки за допомогою гри-мандрівки та дізнались, що назва селища походить від назви Біле Озеро, яке милує око своїми водяними ліліями. Багатство краю – це пам’ятки археології, родючі лани, джерельні ключі та плодючі сади.

Відомий Білозерський район своїми видатними уродженцями. Саме тут народились художник Микола Скадовський, письменник-гуморист Іван Гайдай, видатний актор та режисер, володар премії «Оскар» Сергій Бондарчук. Познайомила дітей із творчістю «оскароносця» гра «Камера. Мотор. Зйомка».



  Історія Білозерського краю дбайливо зберігається у музеї імені Дмитра Багалія. В музеї вже декілька років існує унікальна «Експозиція на дотик», завдяки якій відвідувачі відкривають світ незвичайної людини – Ольги Скороходової. У 5-річному віці дівчинка переболіла на менінгіт, втратила спочатку зір, а потім і слух. Але незважаючи на всі життєві негаразди, навчалась і стала автором наукових робіт та трьох всесвітньовідомих книг «Як я сприймаю навколишній світ».



Найкмітливіші учасники подорожі стали переможцями конкурсу та отримали солодкі подарунки!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік