21 лютого 2023

Мрії здійснюються, якщо мріяти українською

Цього тижня працівники Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені  Дніпрової Чайки розпочали марафон спілкування із талановитими учнями Херсонщини. Ми запросили наших користувачів до створення арт-листівки з нагоди Міжнародного дня рідної мови. У ній - заповітні мрії про повернення додому і відбудову рідного міста і рідних шкіл, сподівання на швидку Перемогу і щирі побажання чистих дитячих сердець, щоб наша мова набула престижу в усьому світі, щоб нею знімали "оскароносні" кінострічки, щоб наша Україна була могутньої державою, у якій би завжди панували добробут і злагода.

Перш ніж долучитися до створення вітальної листівки, наші читачі довідалися і про історію походження свята, і про історію розвитку української мови.



Ми дослідили лексичне розмаїття рідної мови: українською можна влучно і жартувати, і мріяти, і освідчуватись у коханні, і навіть віртуозно лаятись - тобто висловлювати весь спектр людських почуттів. Не оминули ми і мовних реалій воєнного часу, пригадавши, які слова і вислови стали крилатими й набули особливого афористичного сенсу за останній рік. Для закріплення знань були проведені інтерактивні вікторини: "Мова моя, мова" та "Антисуржик".



Заходи супроводжувала змістовна інфографіка з онлайн-проєктів "Мова - ДНК нації", "Українська - мова вільних" та "Кіт Інжир", яка допомогла заходу набути особливого затишку й чарівності. Створення арт-листівки допомогло об'єднати серця учасників в одне спільне бажання: здобути Перемогу і повернутися в рідний Херсон.

Кажуть, що дитячі бажання мають особливу силу здійснюватись. Щиро сподіваємось на це!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік