21 лютого 2023

Мова – скарб нації!

Сьогодні, 21 лютого - Міжнародний день рідної мови, свято, яке нагадує про право кожного розмовляти рідною мовою у своїй країні. Українська мова є однією з найкрасивіших та найбагатших мов у світі. Вона має глибокі корені та багату історію, яка нараховує понад 1000 років. Українська мова є символом національної самосвідомості, культури та ідентичності.
З нагоди свята Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки провела Zoom-зустріч з учнями 5 класу Винничківської гімназії Давидівської територіальної громади на тему «Мова – скарб нації».


Зустріч проходила у форматі пізнавального асорті, під час якого разом із дітками пригадали вислови відомих українських письменників про значення мови в житті людини, переглянули пізнавальне відео «Незвичайні факти про українську мову», до перегляду якого запрошуємо і вас.



Із великим задоволенням учні 5 класу посмакували лінгвістичними родзинками, пограли в мовні ігри: «Прислів’я та приказки», «Синоніми. Антоніми. Омоніми. Пароніми», логічні ігри на розвиток критичного мислення та створили хмаринку слів про багатогранність рідної мови.


Насамкінець дійшли з дітками висновку, що наша українська мова ‒ це золота скарбниця народної душі, з якою ми зростаємо, з якою ми живемо й завдяки якій маємо величне право й високу честь іменуватися народом України.

Сьогодні важливо не лише відзначити Міжнародний день рідної мови, а й взяти на себе відповідальність за збереження та розвиток української мови. Ми повинні підтримувати українську мову у всіх аспектах життя – в розмовах, письмових повідомленнях, в соціальних мережах...
Шануймо рідну мову, піклуймось про неї, захищаймо й розкриваймо для себе її велич і могутню силу. Збережімо її в усій чудовій красі для себе і наступних поколінь!
 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік