05 квітня 2013

CD і читай! Буктрейлери


4 квітня завершився конкурс відео проектів «CD і читай! Буктрейлери», який проводився серед учнів 9-11 кл. Організатори конкурсу – Херсонська обласна бібліотека для дітей та управління освіти Херсонської міської ради. Цей відеопроект  закрив програму Всеукраїнського Тижня дитячого читання 2013 р. на Херсонщині.

Конкурсанти змагались з жовтня 2012 по лютий 2013. Вони готували відеорекламу улюбленої книги у форматі буктрейлера. Усі роботи учасників можна було переглянути у групі бібліотеки ВКонтакте  http://vk.com/club17438738 та на Youtube. Усі коментарі та уподобання бралися журі до уваги. Конкурсанти також захищали свої роботи, демонструючи свої відороботи журі, колегам по конкурсу у форматі «печа-куча» - 10 слайдів по 10 секунд (на зразок японських інтелектуальних ігор).

Ось що говорять переможці конкурсу про  свій вибір:

1 місце:

 – Астанова Фергана, учениця ліцею  журналістики, економіки та правознавства, за буктрейлер на книгу Марка Леві «Де ти?»: «Ця книга вчить жити. Я за ніч виросла на 10 років. І зрозуміла, що найважливіші речі ми залишаємо на останню хвилину».


Шикшин Микита, учень спеціалізованої ЗОШ І-ІІІ ст. № 30 з поглибленим вивченням предметів природничо-математичного циклу та англійської мови, за буктрейлер на книгу Стівена Чбоскі «Добре бути тихонею»:  «Хочу розказати про книгу, яка навчила мене вірити у своїх друзів. У цьому році я перейшов у новий колектив: де не було моїх однокласників, друзів. І ось в Інтернеті я знаходжу книгу Стівена Чбоскі. Я вважаю цю книгу гідною уваги і раджу її прочитати кожному».


2 місце:
Бережна Олександра, учениця спеціалізованої ЗОШ №52 з поглибленим вивченням української мови, за буктрейлер на книгу Ричарда Баха «Чайка на ім’я  Джонатан Лівінгстон»:  «Найголовніше в житті людини – це саморозвиток. Якщо людина читає, займається творчістю – їй обов’язково в житті пощастить».


Оригінальним вибором стала книга відомого американського письменника-містика та доктора філософії, етнографа «Мистецтво снобачення» Карлоса Кастанеди.  Іщенко Дмитро, учень НВК №51 імені Г. О. Потьомкіна посів також 2 місце у конкурсі буктрейлерів.

3 місце за рішенням журі поділили:       
- Карамишева Анастасія, учениця Академічного ліцею при Херсонському державному університеті, за буктрейлер на книгу Рея Бредбері «Вино з кульбаб»
- Двиган Марина та Рупчев Віталій, учні ЗОШ №55, за буктрейлер на книгу Алана Лазара «Бродяга»

Відзнаки у окремих номінаціях:
- «Краща творча ідея» – Волянюк Анастасія, учениця ЗОШ І-ІІІ ст. №32, за буктрейлер на книгу Ірен Роздобудько «Ґудзик»
- «Майстер відеомонтажу» – Штуца Денис, учень багатопрофільної гімназії №20 ім. Б. Лавреньова, за буктрейлер на книгу Бориса Акуніна «Левіафан»
- «Героїчне відео» – Бабінін Антон, учень ЗОШ І-ІІІ ст. №50, за буктрейлер на книгу О.М.Єлагіна «Афганец я, и боль твою пойму..»
- «Поетичне відео» – Чекамов Андрій, учень НВК №48, за буктрейлер «Анатолій Кичинський – універсальний митець»
- «Знай наших» - за краще просування творчості письменників-земляків – Імшеницька Євгенія та Вершиніна Лідія, учениці Антонівської ЗОШ №18, за буктрейлер на книгу Люко Дашвар «Райцентр»

Хочеться відмітити конкурсантів - учнів спеціальної загальноосвітньої школи-садка-інтернату №29, які взяли участь у непростій конкуренції серед однолітків. Номінацію  «Зростання» отримали школярі з вадами слуху за рекламу літератури, спрямованої на соціалізацію дітей та підлітків, за буктрейлер «Хлопчики та дівчатка: два різні світи».
Книжкові призи для переможців та номінантів загальноміського конкурсу відеопроектів «CD і читай! Буктрелери» надані народним депутатом України Володимиром Васильовичем Сальдо та книготорговельною фірмою «Учбова книга» (директор Г. В. Лісова).






Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік