26 серпня 2014

Патріотичне ПАТІ «З Україною в серці» відбулося!!!

Сьогодні Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки вже вкотре здивувала усіх своїх читачів і шанувальників. Справа у тім, що усі читачі, які зібралися в стіна читальної зали, стали учасниками унікального свята, яке проводили в бібліотеці вперше - Патріотичне паті!!!



Після привітання гостей свята із 23 річницею незалежності України ведуча ознайомила усіх присутніх з виставкою-панорамою «З Україною в серці» та звернула особливу увагу на атрибутику і символіку, яку принесли з собою учасники заходу, а також ту, яка була представлена на спеціальній додатковій виставці.

Вже після цього почалися справжні веселощі та розваги: ігри, конкурси, цікаві завдання та море позитиву – ось, що отримали всі учасники за свою активність. А тепер - як же все відбувалося...

Розпочалися веселощі з партіотичного боді-арту, який ще більше об’єднав та згуртував присутніх! На руках та обличчях учасників та глядачів замайоріли знайомі прапорці та ожили червоні квіти.

Після цього учасники команд відгадували страви, серед яких були й українські національні, та співали про них пісні. В каркоке по-українськи згадали доробок М.Поплавського - «Сало», «Борщ», «Варенички мої», а також народні пісні «А мій милий вареничків хоче», «Ой чули, чули, чули…». Не обійшлося паті і без пісень про «Смаженого кабанчика» та «Сірожине пірожене».



А потім учасники заходу продегустували компот-сюрприз. Завданням було розшифрувати його рецепт. Складові кампоту-сюрпризу відгадали не всі учасники команд, але на допомогу прийшли глядачі! Малина, сливи, груші, яблука та виноград – ось, які фрукти зробили напій особливим і заплутали наших «дегустаторів».

Далі діти змагалися у рухливих іграх та  визначали найспритніших. Справжнім подарунком для усіх присутніх стала пісня «Україна» Тараса Петриненка, яку виконала читачка нашої бібліотеки - Абрамова Аня.


Її спів емоційно налаштував усіх присутніх на виконання гімну України.


Завершився захід побажаннями для України, які кожен висловлював, віддаючи часточку свого серця і душі. Скринька з побажаннями «Я люблю Україну, бо це моя країна» тепер доповнює виставку «З Україною в серці», тож усі бажаючі мають змогу написати і своє побажання Україні. А якщо зазирнути до скриньки, то можна дізнатися, що найбільше діти бажали нашій країні миру, спокою та щастя.

Насамкінець усі гості та учасники патріотичного паті мали змогу долучитися і до патріотичного фуршету!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік