22 серпня 2014

«Звичаї – скарб українського народу»

Чи ти рано до схід-сонця
Богу не молилась?
Чи ти діток непевних
Звичаю не вчила?

Т.Г.Шевченко



У нашого українського народу існує повір’я, що той, хто забув звичаї своїх батьків, карається людьми і Богом. Він блукає по світу, як блудний син, і ніде не може знайти собі притулку та пристановища, бо він загублений для свого народу. Саме тому відділ естетичного виховання Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки до вашої уваги представляє експрес-виставку, присвячену до Дня незалежності України «Звичаї – скарб українського народу»


На виставці представлена література, що охоплює усі грані громадського, родинного і суспільного життя нашого народу.







Читачі нашого відділу мали змогу не лише ознайомитися з цікавою літературою, а й з предметами побуту наших предків, традиціями, оберегами та їх властивостями. Адже звичаї нашого народу  мають одне коріння. І саме ця близькість звичаїв є тим цементуючим матеріалом, що перемагає своєю міццю всі інші сили, які працюють на руйнування єдності українського народу. Звичаї нашого народу віють на нас чарами рідної стихії, дають нам сили і є живущим бальзамом для душі…

Тож, приєднуйся і ти до нас та дізнайся більше про свою країну та її звичаї. Чекаємо на тебе у відділі естетичного виховання!


Ірина Ковач

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік