05 серпня 2014

Країна драконів, чаю та ліхтарів, або Мандрівка до Китаю

5 серпня користувачі читальної зали Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки продовжили віртуальну мандрівку навколо світу. Цього разу весела компанія хлопців вирушила до Китаю. Але, перш ніж зробити зупинку у Піднебесній, наші "пасажири" за допомогою вікторини згадали найцікавіші місця планети.


В Китаї ми «побували» на традиційному святі ліхтарів, дізналися про символіку «небесних» ліхтариків, «скуштували» улюблені китайцями страви, довідалися, що у цій країні вирощують та п’ють не лише відомі в усьому світі чорний та зелений сорти чаю, але і жовтий, і навіть білий!


До чаю був «поданий» традиційний китайський десерт – місячні пряники, якими зазвичай смакують на святі Середині Осені. Прикрасили нашу мандрівку дивовижне мініатюрне деревце – бонсай, мистецтво вирощування яких налічує понад 4 тис. років, і «музика вітру» - тобто набір повітряних трубочок-дзвоників, що слугують не лише прикрасою китайської оселі, але й музичним інструментом приємного звучання!
Діти згадали про всесвітньовідомі символи країни зі стародавньою культурою. Це Великий китайський мур, дракони тощо.
Наостанок вояжу найсміливіші вчилися мистецтву написання ієрогліфів на прикладі актуального на сьогодні слова «літо» - і перша спроба виявилася доволі вдалою :) .


У кінці мандрівки всі найактивніші учасники (а ними дійсно виявилися всі!) отримали невеличкі подарунки.

  
Наступна зупинка нашої навколосвітньої подорожі відбудеться 12 серпня. Гідом до Австралії через скайп-міст стане наша землячка і мешканка цієї загадкової країни Ніна Степаненко.
Тож до зустрічі у читальній залі!

Юлія Чернієнко

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік