17 квітня 2015

Виховання особистості: національно-патріотичний вимір

 16 ківтня працівникам Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, в особі Срібної І.С. – завідуючої відділом Інтернет-послуг, пощастило бути учасниками Всеукраїнської науково-методичної конференції «Виховання особистості: національно-патріотичний вимір», яка проходила на базі комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради. 
Пленарне засідання розпочали привітальним словом Зубко А.М. – доктор філософії, професор, дійсний член Академії педагогічних і соціальних наук, ректор вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради та Криницький Є.А. – в.о. начальника управління освіти і науки Херсонської обласної державної адміністраці. Після них виступив цілих ряд науковців (Бутенко. В.Г., Сагач Г.М., Моісеєв С.О., Аксьонова О.П.), які висловили свої міркування, щодо головного питання конференції.



Унікальність конференції полягала в тому, що її учасниками стали науковці, волонтери, психологи, бібліотекарі та педагоги. Кожен, опираючись на власний досвід, розповідав про ті методи і форми роботи, які допомагають їм впливати на національно-патріотичне виховання особистості.
Цікавим було скайп-спілкування учасників заходу із Рудовою Є.В. - директором Державного закладу освіти «Середня школа №70 ім.Л.М.Гуртьєва» м. Мінськ, республіка Білорусь, яка розповіла про особливості національно патріотичного виховання в їхній державі.



Після пленарного засідання усіх учасників конференції поділили на секції, під час яких кожен мав змогу виступити із своєю доповіддю. Виступ Ірини Сергіївни стосувався виховання сучасних підлітків, а тема доповіді звучала так: «Національно-патріотичне виховання сучасних підлітків: нові формати в бібліотечній практиці».




Приємно повідомити, що на основі зібраних матеріалів комунальний вищий навчальний заклад «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради, упорядкував і видав поки що один (а другий чекає друку), збірник наукових статтей на тему: «Виховання особистості: національно-патріотичний вимір», до якого увійшли і наші матеріали.
На основі цієї конференції усіма учасниками було створено спільний проект резолюзії (за темою конференції), який заплановано передати органам державної влади, а також заплановано провести розширений круглий стіл на тему: «Національно-патріотичний розвиток суспільства та особистості: проблеми та перспективи».





Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік