17 квітня 2015

"Веселі півники" у секторі періодики!

16 квітня сектор періодичних видань встановив новий рекорд у номінації "Найбільш масовий майстер-клас". І знаєте чому? Бо завітали на такий захід аж сорок маленьких, допитливих дівчаток та хлопців! Це були учні 1та 2 класів ЗОШ №16.

Спочатку допитлива малеча дізналася цікаві факти про півників, їх поведінку та походження. Як виявилося, дикі півні були одомашнені як культові тварини ще в стародавній Індії у III-II тисячоліттях до н.е. Саме завдяки своєму крику, який віщує початок нового дня, ця птиця була одомашнена. Цікаво, що одним із символів Франція якраз і є півень! За офіційною версією, цей птах став символом Франції тому, що французи вважали себе нащадками галлів, а в перекладі з латини «галли» і «півні» звучать однаково - galli.


А потім почав творитися справжній паперовий театр! Адже півник, якого робили діти, схожий на ляльку, яку можна вдягнути на руку!




Також на хлопців та дівчат чекав сюрприз! До них завітала Звягінцева Надія Дмитрівна – керівник літературної студії "Контур" та почитала їм веселі дитячі віршики, які написали члени її студії.


Наостанок, усі подивилися мультфільм про маленького півника, який загубився, але завдяки друзям знайшов шлях додому!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік