пʼятницю, 24 квітня 2015 р.

З візитом у школі

Пˊятниця 24 квітня 2015 року для учнів та вчителів херсонської школи № 48 з самого ранку видалася теплою і світлою. І це не тільки від яскравого сонця. А все тому, що Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки завітала до школи з «Бібліовізитом»!



Кольорові яскраві нові сучасні книги та журнали викликали море вражень, а привітні бібліотекарі створили гарний настрій.


Переглянути бібліотечні книги приходили на перервах молодші школярі, старшокласники, вчителі і директор школи - Григорій Степанович.

А на уроках на школярів також чекали сюрпризи.


Бібліотекар відділу обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів та учні 2-Б класу із задоволенням грали в гру - бібліолото «З торбинки дядечка Запитайлика». Всім знайома гра перетворилася на захоплюючі змагання. Три команди мали довести, наскільки добре вони знають все, що стосується історії бібліотеки та книг. На них чекали такі категорії запитань: «Розплутай клубочок», «Бліц-опитування Правилограй», «Словесні задачки», «Книжка з книжки», «Казковий нон-стоп» та інші. До фінішу команди дійшли з різницею у 1 бал .



Працівники сектору документів іноземними мовами відвідали учнів 3-А та 9-А класів. Для третьокласників була підготовлена розважальна програма за мотивами казок Диснею: “Disney stories” Малеча відповідала на питання вікторини, згадували назви казок за ключовими словами, за іменами персонажів та за допомогою малюнків. Діти розповіли, в свою чергу, про улюблених героїв казок Диснею англійською.



Для девˊятикласників бібліотекарі запропонували гру «Джепарді» на тему «Healthy way of living», де змагаючись діти, заробляли бали для своєї команди. А ще підлітки тренували свої навички розмовної англійської мови.

Першокласники подорожували країною книг разом з бібліотекарем відділу Інтернет-послуг під час уроку інформаційної грамотності «Книга незвичайна – книга віртуальна». Школярі дізналися, що в бібліотеці живуть не тільки звичайні паперові книги, але ще й віртуальні!


Учні 2-А класу з задоволенням поринули у світ пернатих під час заходу "Знайомі незнайомці". Дізнались багато пташиних секретів, як виглядає око фламінго або пір’їнка цесарки, а ще слухали багато пташиного співу, вгадуючи його власників. Можливо, саме серед цих дітей опиниться юний орнітолог.


А ось учням 9-Б класу поталанило найбільше – їх запросили на кіносеанс «Імперія кіно» та ще й ігровий! На старшокласників чекали креативні рубрики: «Смайлики», «Звукові родзинки», «СтопКадр», «Дитинство в об’єктиві» і навіть «Дрес-код». Під час заходу учні переглянули цікаві буктрейлери.


Сектор абонементу запропонував семикласникам мульти-презентацію «Бестселер у кадрі». Учні 7-Б класу познайомились з відомими творами української та зарубіжної літератури, а саме книгами бестселерами, які було екранізовано.



Учнів 1-Б та 4-Б класів бібліотекар сектору періодики запросила в країну чаю. Їм було цікаво слухати про історію чаю, правила його заварювати. Все це пройшло з розгадуванням загадок, кросвордів, вікторин.


Бібліотекарі відділу естетичного виховання провели уроки у трьох класах. Третьокласники «складали» професійні пазли творчості під час розважально-інтелектуальної конкурсної програми у формі добре відомої гри «Хрестики-нулики». Шестикласники не тільки отримали інформацію про журнали, які є у відділі, а й мали змогу їх переглянути, бо до них на урок завітав бібліотекар з оглядом періодичних видань «Прес-аrt». А учням 7-А класу було презентовано книги із серії «Життя видатних дітей», які знайомлять читача з яскравими і незвичайними всесвітньо відомими особистостями, чия творчість та винаходи викликали і викликають до цих пір захоплення і подив.


Співробітники читальної зали провели для восьмикласників пізнавальну вікторину під знаменною назвою «Сім чудес Херсонщини». Школярі, мандруючи краєзнавчим лабіринтом, успішно подолали кілька зупинок: «Географічна» - відкрила таємниці природи рідного краю, «Історична» - її історію, «Фестивальна» - підняла престиж таврійської землі, а зупинка «Славетні імена» - нагадала про діячів, що розбудовували наш край.


Ще одна гра гра для учнів цієї школи – літературна. На дітей чекали захопливі пригоди на островах читання і важливі завдання:
  • знайти друга для книжкового героя, 
  • пригадати назву країни, яку уславив той чи інший казкар,
  • розшифрувати літературні СМС. 
Ще юні читачі мали приготуватися до книжкової вечірки: скласти літературне меню та підготувати казковий транспорт для улюблених персонажів.


У цілому час пройшов весело та пізнавально, а головне – разом із книгою та бібліотекою!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік