05 жовтня 2015

Яблунева математика Галини Вдовиченко

Нарешті прийшла справжня осінь – пора яблунева і пора рукавичок. Саме тому до ХОБД приїхав зі Львова «експерт» з питань «яблуневих» та «рукавичних» - письменниця та журналістка Галина Вдовиченко.

Прихильники письменниці «смакували» разом з нею її улюблений фрукт – яблуко.

Перші пів’яблука складались із чотирьох часток.

1 часточка – дитинство, яке розпочалось на Кольському півострові;
2 часточка – пізнання - навчалась у Львівському університеті;
3 часточка - від «Яблука спокуси» - спокусила багатьох людей стати літераторами;
4 часточка – яблуко Ньютона, яке стало відкриттям. Пані Галина зрозуміла, що стала письменницею, коли перемогла у конкурсі «Коронація слова».



Залишилось від дегустації "Пів’яблука" – саме так називається роман Галини Вдовиченко, який у 2009 році посів друге місце на конкурсі «Найкраща українська книга – 2009» за версією читачів та журі тижневика «Кореспондент».

У доробку письменниці поки що немає жодного детектива, але під час заходу їй прийшлось розплутати детективну історію, головним доказом в якому стала рукавичка…




Під час інтерактивного інтерв’ю, в якому були задіяні різні за кольором, фасоном та розміром рукавички, читачі дізнались про деякі «цікавинки» із життя пані Галини. Взимку вона захоплюється горнолижним спортом, для якого необхідні спеціальні спортивні рукавички. Має хатинку в Карпатах, яку власноруч оздоблює камінням і тоді в нагоді стають робочі рукавиці. Під час нагородження премією «Коронація слова» дотримується дрес-коду та одягає вишукані «вечірні» рукавички.

Галина Вдовиченко, не зважаючи на велику зайнятість, як волонтер, допомагає хлопцям, які були поранені у зоні АТО. Під впливом подій, які відбуваються на сході України, написала книгу «Маріупольський процес», який у літературному конкурсі «Гранд Коронація Слова» отримав перемогу у номінації «Романи».

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік