02 жовтня 2015

У зірковому сяйві мрій

Рецепт успіху від знавця астрономії Юлії Шибаєвої.

30 вересня у Всеукраїнський день бібліотек, вже за традицією, кожен відділ Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки запрошує на зустріч зі школярами цікавих, неординарних, успішних людей.

Ми не зразу відкрили всі таємниці перед шестикласниками Херсонської школи №52, а запропонували їм здогадатися, з людиною якої професії вони будуть спілкуватися.



Відеофрагмент з кінофільму «Про Красную Шапочку», «Песня звездочета», фотопідказки про те місце, де працює наша гостя (будівля з куполом, куди приходять пізнавати Всесвіт, яку також називають «зоряним» театром)  – допомогли школярам блискуче справитися з першим завданням.



Знайомтесь: знавець астрономії Юлія Шибаєва! Нашу гостю доля випадково привела в Херсонський планетарій, але саме ця, осяяна зорями казка і стала сенсом її життя. Скільки цікавості та радості спостерігає в дитячих очах Юлія Валеріївна, коли виконує роль провідника під час незабутніх подорожей Всесвітом.

Захоплення та вдячність глядачів надихають, підносять на «сьоме небо».

Не даремно її життєвим кредо є слова Миколи Пирогова «Бути щасливим щастям інших - ось справжнє щастя, ось життя земний ідеал».



Юлія Шибаєва виявилась і прекрасним гідом в царині книг. Вона порекомендувала для читання топ-5 книг, які допоможуть підліткам усвідомити високі життєві цінності:

  • «Два капітани» В. Каверіна
  • «П'ятнадцятирічний капітан» Ж. Верна
  • «Три товариші» Е. Ремарка
  • «Туманність Андромеди» І. Єфремова
  • «Диво» П. Загребельного.

Юлія Валеріївна наголосила на важливості читання. Згадуючи цитату Дена Кеннеді «У багатих людей – велика бібліотека. У бідних людей – великий телевізор», гостя зауважила, що не обов'язково купляти багато книг. Є простіший спосіб стати багатим – записатися в бібліотеку і бути таким читачем, який міг би впевнено сказати: «Це моя бібліотека!»



Сьогоднішню зустріч учні будуть пам’ятати довго, тому що бібліотека перетворилася в зоряну, а школярі виконували роль природних космічних об’єктів. Ще одним завданням для них було вишикуватися так, як планети відносно одна одній та Сонця. А Сонце у нас було у золотій короні – це звання заслужив той, хто найкраще справився з космічною вікториною.

Та найбільша несподіванка відбулась під час виконання наступного завдання: школярам потрібно було знайти заховані «зіркові» слова у піснях. І тут прозвучав голос вчительки: «Діти, співаємо!». Виявилося, що 6-Б клас школи №52 – хоровий! І полились голоси спочатку тихо, несміло «Місяць по небу ходить…», потім дужче, голосніше «Оранжевое небо…» і, нарешті, весело та завзято «Если друг не смеется, ты включи ему солнце, ты включи ему звезды…». Оце вже треба було почути!


Не забули наші гості і про бібліотечне свято. Зірковими побажаннями миру, добра, щастя, здоров'я, успіхів, натхнення, гарних книг, хороших читачів наповнили український бібліотечний небокрай, який зразу засяяв.

Вітаємо! Впевнені, що свято бібліотек – це свято всіх людей!


Головний бібліотекар відділу естетичного виховання
Ангеліна Вєтрова

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік