02 жовтня 2015

«Солодка» історія успіху

30 вересня - Всеукраїнський день бібліотек. А що взагалі кожен робить у своє свято? Зазвичай просто відпочивають і святкують. Але бібліотекарі люди незвичайні, тому вони люблять святкувати день бібліотек разом зі своїми читачами. І кожен раз - проводити відкритий урок читання у різних формах з різними цікавими особистостями нашого міста. На нестандарту зустріч-дегустацію цього разу були запрошені учні 10 класу гімназії №10 та студенти-кондитери Професійного кулінарного ліцею. Інтер`єр зустрічі був незвичайним: посередині залу стояв стіл, на якому були різнокольорові капкейки, книжка «Аліса у Країні див», дивакуватий капелюх, гральні карти, книги з рецептами випікання солодощів. Як здогадались усі присутні, запрошена гостя пов`язана з кондитерською справою. Адже на зустріч завітала директор кондитерського дому «Ліка Базиліка» Анжеліка Манько. Вона ще зовсім молода дівчина, але завдяки своїй наполегливості, творчості та вірі у себе змогла знайти улюблену справу та успішно нею займається. На дегустацію Ліка, а саме так гостя просить її називати, привезла смачні капкейки, які вона зробила з любов`ю.




Дізнавшись такі цікаві подробиці, ми почали знайомство. Виявляється, улюблена книжка дитинства Ліки – це «Аліса у Країні див» Льюїса Керрола. І взагалі, Ліка вважає, що багато у чому вона схожа на Алісу. Адже колись її життя було сірим і зовсім нецікавим, доки вона не впала у нору під назвою «кондитерське мистецтво». Секрет свого успіху Ліка вбачає у тому, що зрозуміла, що полюбляє найбільше та почала цим займатись. Вона абсолютно згодна з тим, що колись сказав Стів Джобс: «Іноді, життя б'є вас по голові цеглою . Не втрачайте віри. Я переконаний, що єдиною річчю, яка допомогла мені продовжувати справу було те, що я любив свою справу. Вам треба знайти те, що ви любите. І це так само вірно для роботи, як і для відносин. Ваша робота заповнить велику частину життя і єдиний спосіб бути повністю задоволеним - робити те, що по-вашому є великою справою. І єдиний спосіб робити великі справи - любити те, що ви робите».



Потім пані Ліка побажала прочитати усім запрошеним на свято учням «Алісу у Країні див» Льюїса Керрола, "Ромео і Джульєтту" Вільяма Шекспіра та "Чуму" Альбера Камю.

Після цікавої бесіди та життєвих уроків Ліка запросила усіх на дегустацію. І всі впевнилися – вона дійсно має кондитерський хист! А ще в успіху "Ліки Базиліки" є свій смак – це смак ванілі, м’яти та шоколаду!



Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік