05 жовтня 2015

Фантазії з осінніх листочків


Осінь - щедра пора року. Вона ділиться своїми дарами з усіма.

Вийдіть з дитиною в парк – всюди листя! Червоні, жовті, ще не "перефарбовані" зелені, бурі, коричневі, темні і світлі, з цятками і без них, з зубчиками і округлі, великі і маленькі листя обов'язково зустрінуться вам на прогулянці.

А ви знаєте, що цей осінній шерех листя можна зберегти?

Із зібраних і засушених листочків умільці круглий рік створюють картини, подарунки, панно, портрети… Образи і композиції виникають з готових форм листя легко, швидко і кожен раз по-новому. А техніка не складніша, ніж в аплікації з паперу. Навіть простіша. Нічого не потрібно вирізати, залишається тільки наклеїти на папір чи картон так, щоб вийшла гарна картинка.


Такі заняття дають прекрасний старт для розвитку дитячої уяви. Це не просто забава чи приємна розвага, а справжня майстерність.


Учасники клубу «Мій світ» відділу естетичного виховання Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки під час заняття «Осінні барви» створювали власний портрет – свій знак Зодіаку. А допомагав їм журнал «Мастерилка» з назвою випуску «Лисик, листик – вот и я!»




Ось, які картини створили діти, довірившись своїй фантазії! Хіба це не майстерність?


На основі отриманих знань та навичок, малюки, які фантазують і творять разом з мамами, татами, бабусями зможуть вдома створити унікальну галерею сімейних портретів.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік