07 жовтня 2015

У царині звуків

Справжні «Музичні премˊєри сезону» відбулися 6 жовтня 2015 року у Херсонській обласній бібліотеці для дітей ім. Дніпрової Чайки.

Звісно, це не випадковість, адже захід присвячено Дню музики. Рівно сорок років потому Музична рада при ЮНЕСКО оголосила це свято міжнародним. Сьогодні у наших читачів-меломанів був гарний привід зібратися на розважально-пізнавальну концертну програму, послухати улюблені музичні композиції. Д.Шостакович, Георгій Струве, Альфредо Казелла, Херардо Родригес, Д.Кабалевський, Р.Галаган – твори цих та інших композиторів майстерно виконали учні 2-6 класів Херсонської музичної школи №1 (керівник – завідуюча теоретичним відділом Херсонської музичної школи №1 І.В.Литвінова). 






Оскільки зустріч у нас була не звичайна, а музична, ми спочатку перевірили деякі свої пізнання з музики. 



А потім познайомилися з цікавими і неординарними фактами із життя композиторів, чиї твори виконували учні музичної школи. Це – і класика, і сучасні твори. Таку музику люблять і цінують у світі. До такої музики мали змогу залучитися всі присутні в залі.

Біографії музикантів повˊязані з великими потрясіннями та яскравими подіями. Можливо, це і зробило багатьох з них видатними. Для когось із присутніх читачів було відкриттям, що дід Кабалевського у Луганську створив завод, на якому вироблялися кулі, а батько видатного композитора був математиком. Або інша постать – Родригес: уругвайський та аргентинський композитор. Навчався архітектурі, працював дипломатом, а на весь світ прославився своїм хобі – написанням музики. Історія його геніального твору – танго «Кумпарсита» – схожа на детектив. Ці та багато інших фактів читачі дізналися з біобібліографічного огляду «Майстри у царині музики», який підготувала провідний бібліотекар відділу естетичного виховання книгозбірні Олена Вікторівна Хмельницька. 



Спільне фото, натхненні обличчя, сяючі очі, безліч слів подяки… Що може бути приємнішим у фіналі концертної програми? 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік