20 травня 2016

Бібліотека ділиться досвідом у вихованні патріота

На цьому тижні на теренах Херсонщини відбулася визначна подія: два дні поспіль з 16 по 17 травня Херсонська академія неперервної освіти приймала гостей з усіх куточків України під час Всеукраїнського Фестивалю педагогічної майстерності «Гуманізація освітнього простору: з Україною в серці!».

Головний бібліотекар відділу обслуговування 5-9 класів Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки Чернієнко Ю. М. теж взяла участь у фестивалі як власниця гран-прі в номінації «Виховуємо патріота». Виховний захід, з яким вона перемогла, мав назву «Сотня невпокорених героїв: ретроспектива подвигу». Його було проведено для різних груп читачів книгозбірні. Під час заходу учні дізналися про долю героїв Небесної сотні та інших патріотів ХХ і ХХІ ст., вшанували пам'ять полеглих у боях українців та віддали належне тим ветеранам, які живуть серед нас. Оскільки для виховання молоді вкрай важливо показати неперервний зв'язок всіх поколінь відданих Батьківщині українців, то особливістю даного заходу буле те, що подвиг героїв Небесної сотні показано у сув’язі подвигу інших патріотів останнього століття – героїв-крутян, воїнів-інтернаціоналістів та учасників бойових дій в зоні АТО. Приклад героїв покликаний спонукати учасників заходу бути стійкими і відданими у любові до Батьківщині.






Під час фестивалю Чернієнко Ю. М. провела для присутніх освітян майстер-клас на тему «Краєзнавчі аспекти у національно-патріотичному вихованні школярів: бібліотечне перезавантаження», під час якого поділилася власним досвідом і досвідом своїх колег із Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки щодо виховання у читачів-учнів почуття національної гідності, любові та пошани як до Вітчизни великої – України, так і до своєї батьківщини – рідної Херсонщини.


Особливий наголос було зроблено на таких масштабних заходах, як обласний фестиваль виконавської майстерності «Поетичний камертон Ліни Костенко: Патріотичні лейтмотиви», обласний інтелектуальний турнір «Ігри патріотів Херсонщини», обласний етап Всеукраїнського конкурсу «Найкращий читач України 2016», до проведення яких активно долучилася книгозбірня. Також слухачі дізналися про розмаїття тем і заходів краєзнавчої тематики, які протягом року проводять співробітники бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік