вівторок, 17 травня 2016 р.

Херсон-Львів-Херсон

У Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки 16 травня 2016 року відбулася незвичайна прес-конференція. Саме цього дня до обласного центру повернулися з Дитячого форуму, який проходив з 12 по 15 травня у Львові, переможці Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія» - Тимофій Супрун, учень 6 класу Каховської ЗОШ №4, та Андрій Уманський, учень 7 кл. Скадовської ЗОШ №3.




Діти поділилися враженнями з працівниками дитячої книгозбірні про Форум, про нових друзів, про книги, які вони мали змогу побачити та придбати на Форумі видавців.






За час, проведений у Львові, діти стали учасниками найрізноманітніших заходів, а це зустрічі з президентом ГО «Форум видавців» О.Коваль, письменниками, які пишуть для дітей та про дітей, квести, інтелектуальні ігри, майстер-класи.





Бути кращим – це не тільки ігри, подарунки та слава, це, насамперед, і велика відповідальність. Саме на майстер-класі з журналістики, який проводила письменниця Галина Вдовиченко, учасники Форуму вирішили написати листа Президенту України про стан книжкового фонду в шкільних та сільських бібліотеках. Письменниця була засмучена тими фактами про які розповіли діти, адже деяким доводиться навчатися за підручниками ще 1997 року видання.

«Книгомани» відвідали бібліотеки Львова: обласну для дітей, національну наукову імені В.Стефаника та наукову бібліотеку Львівського національного університету імені Івана Франка.


Працівники останньої приготували багато цікавих завдань для дітей, адже учасники, потрапивши до Школи Чарів і Чаклунства, повинні бути розумними, кмітливими, дружніми, якими, до речі, і виявилися. Учасники, виконавши всі завдання, отримали від директора наукової бібліотеки Львівського національного університету імені Івана Франка В.Ф.Кметь читацький сертифікат, який не має кінцевого терміну користування, то ж вони вже є читачами наукової книгозбірні.



Мине час, а атмосфера, яка панувала на Всеукраїнському фестивалі читання, запам’ятається його учасникам на довго.




Ракша Анжела Борисівна,
завідувач відділу естетичного виховання

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік