06 травня 2016

Надія з нами!

Сьогодні у стінах Обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки відбувся незвичайний захід. Сектор періодичних видань перетворився на художню майстерню. Справа у тому, що учні 9-ХО класу Херсонського Таврійського ліцею мистецтв долучилися до акції малюнків та плакатів на підтримку Надії Савченко під назвою «Надія з нами!».


Тільки у наш час, коли розмірковуєш про слово «надія», одразу на думку спадає образ Надії Савченко. А якщо ви у пошуковій системі Google напишете "Надія Савченко", то отримаєте близько 466 000 посилань. І напевно в усій Україні не знайдеться людини, яка б не знала про її долю.



Надія Вікторівна Савченко — українська військова, штурман-оператор гелікоптера Мі-24 16-ї окремої бригади армійської авіації Сухопутних військ Збройних Сил України, старший лейтенант, Герой України (2015). Народний депутат України 8-го скликання. Делегат Парламентської асамблеї Ради Європи з 25 грудня 2014 року.





Президент України Петро Порошенко особливо відзначив подвиг Надії Савченко: «Я хочу згадати жінку, яка є символом України і Українки, для всього світу. Вчинок Надії Савченко та її поведінка зробили і роблять для України величезну справу. Я прочитав її виступ, який мав бути оголошений Надією у суді. Незламна воля українки, не просто українки, а офіцера Збройних Сил України, яка зі зброєю в руках робила те, що має робити кожен українець – захищала рідну землю. Її незламність та її твердість сьогодні не лише створили образ-символ і забезпечили потужну підтримку всередині нашої держави. Сьогодні кожен українець пишається кожним українським Героєм. Серед цих справжніх Героїв одне з перших місць займає Надія Савченко».





11 травня у Надії Савченко день народження. І тому читачі та бібліотекарі Херсонщини хочуть привітати її з цим святом та підтримати, бо «Надія завжди з нами!».

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік