четвер, 12 травня 2016 р.

«В долонях степу та Дніпра»

12 травня об 11-00 у приміщенні Херсонського державного аграрного університету (вул. Стрітенська, 23) відбулося урочисте відкриття обласного інноваційного проекту для учнівської молоді «Обласний профіквест «В долонях степу і Дніпра».

Його ініціатори - Херсонський обласний центр зайнятості та Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки.

Співорганізаторами проекту стали також:

  • управління культури Херсонської обласної державної адміністрації;
  • управління освіти і науки Херсонської обласної державної адміністрації;
  • департамент зовнішньоекономічної діяльності, туризму та курортів Херсонської обласної державної адміністрації;
  • департамент з питань внутрішньої та інформаційної політики Херсонської обласної державної адміністрації;
  • Херсонське обласне відділення Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні.
На всіх етапах організації проекту (їх три – організаційний, навчально-дослідницький та підсумковий) учні-учасники будуть виконувати різноманітні завдання: визначатимуть туристично-привабливі об’єкти та складатимуть туристично-екскурсійні маршрути по районах/містах, організовуватимуть літні експедиції за прокладеним маршрутом з відвідуванням визначених об’єктів з метою їх фотографування та відеозйомки, укладатимуть «туристичний путівник» – у формі веб-сторінки у блозі проекту, розроблятимуть PR-кампанії власного екскурсійного маршруту та туристичних об’єктів тощо.






Всього до безпосередньої роботи в проекті планується залучити 200 школярів із усіх районів і міст Херсонської області.

Завдання, які «профіквестівці» виконуватимуть у проекті, були представлені під час оригінального сценічного дійства, поставленого колективом бібліотеки ім. Дніпрової Чайки.


Після урочистої частини відкриття проекту відбулась також і робота в групах, в ході якої учасники проекту-діти опановували необхідні для подальшої роботи навички, глибше знайомились із джерелами для своїх майбутніх досліджень туристичного потенціалу нашого краю. Учасники проекту відвідали майстер-класи, тренінги, бібліографічні огляди, під час яких досвідчені фахівці розповіли про цікаві факти із історії заселення нашого краю, природні особливості території Херсонщини тощо.





Святкову церемонію відкриття проекту підготували і провели працівники Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки, за участю творчих дитячих колективів, та з організаційною підтримкою Херсонського обласного центру зайнятості.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік