19 травня 2016

Вишиванку одягай – Україну кохай!

У культурі практично будь-якого народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. Вишиванка - яскравий приклад і підтвердження цьому.

19 травня Всесвітній день вишива́нки. Це міжнародне свято. В цей день українці, де б вони не мешкали і що би не робили, одягають вишитий український одяг та демонструють єдність та солідарність нашої нації. Саме тому сьогодні до молодшого відділу Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки завітали учні 2-Б класу гімназії №6 в українському національному одязі – вишиванках.





Завдяки бібліотекарям маленькі патріоти мали змогу поринути у чарівний світ українського національного вбрання та розкрити секрети орнаментованої вишивки. Також на юних народознавців чекав Український літературний причал із фантастичними зупинками – «Казковий калейдоскоп», «Загадки з рукавички», «Стежина «Казкарія»», «На городі» та «Казки навиворіт». Мандруючи сторінками книжок, діти пригадали народні казки та опинилися у ретро-кінозалі, де переглянули мультфільм «Кривенька Качечка» за мотивами української народної казки. Яскравим завершенням подорожі став запальний український танок.




Ми дуже різні, як і орнаменти на вишиванках, та всіх нас об’єднує любов до України.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік