вівторок, 13 грудня 2016 р.

Вперше в Херсоні! Будуємо «Країну Гідності» у бібліотеці!

З 5 по 11 грудня Херсонщина приймала 13-ий Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. В рамках цього фестивалю учні 8-А класу гімназії№20 мали унікальну можливість побудувати власну правову "Країну Гідності"



«Країна Гідності" – це карткова гра, у якій гравців як членів парламенту вигаданої однойменної країни просять прийняти рішення про соціальну політику щодо соціальних прав у рамках плану розвитку на найближчі п’ять років. Добираючи аргументи під час прийняття рішень, гравці більше дізнаються про соціальні права та їх зв’язки з соціальною політикою.

Ініціаторами проведення цієї гри стала громадська організація «Громадський центр «Нова генерація».


Діти працювали в робочих групах, а допомагали їм Оксана Глєбушкіна – виконавча директорка та Наталя Дорофєєва – проектний менеджер.

«Країна гідності» - гра, що вдало поєднує ігрову та навчальну складову. Восьмикласники відразу зацікавилися приймати найкращі рішення для реалізації соціальних прав громадян вигаданої країни та узгоджувати спільне бачення в межах своєї групи.

Навіть класний керівник та бібліотекар не втримались та спробували пограти.

До речі, презентація «Країни Гідності» в Херсоні вперше відбулась в обласній бібліотеці для дітей ім. Дніпрової Чайки

Гру необхідно розповсюджувати в школах, щоб діти раніше дізнавалися про соціальні права та відповідальність за їх реалізацію, а ще гра потрібна молоді для підвищення її активності!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік