11 лютого 2014

"Сердечні історії"



Намалюю тобі зорі,
Що падуть з небес вночі...
І малюнок той складу, і в куточку підпишу,
Що ті зорі, то є ти


Вірші, балади, повісті і романи … як багато слів про одне єдине почуття! Напередодні Дня всіх закоханих тема зустрічі у Бібліокафе (об'єднання любителів читання Херсонської обласної бібліотеки для дітей) була вирішена одностайно – «Сердечні історії»!

Розпочали недільну зустріч у медіа-центрі з перегляду трейлерів на добре відомі фільми, присвячені коханню:


  • «Айвенго», пригодницький фільм,режиссёр — Д.Кемфілд. 1982р.
  • «Між небом і землею», комедія, режисер – М.С.Вотерс. 2005р.
  • «Вам і не снилось…», мелодрама, режисер І. Фрез 1980р.


А потім діти пограли у добре знайому гру - «Знайди літературну пару». На зміну добре відомим Ромео і Джульєтті, Наташі Ростовій і Андрію Болконському щороку приходять нові сучасні «літературні пари»: Едвард і Белла, Гейл і Кітнісс.





Гарні вірші, валентинки, солодощі… романтичний настрій охопив усіх.
А вам бракує піднесених почуттів та бурі емоцій? Надихайтесь разом з нами чудовими творами:

Роман « Гордість і упередження» ( Pride and Prejudice ) є найпопулярнішим твором англійської письменниці Джейн Остін.
Ця романтична історія кохання Елізабет Беннет і Містера Дарсі розвивається на тлі складних нравів англійського суспільства початку 19 століття. Роман описує події, що відбуваються в житті шанованого, але небагатого сімейства Беннет, що має 5 дочок у віці між 15 і 20 роками.Основним завданням і турботою батьків є вдале заміжжя трьох старших дочок. Тому коли в сусідньому маєтку поселяється молодий, самотній і заможний Чарльз Бінглі і його кращий друг містер Дарсі , місіс Беннет починає сподіватися на можливість одруження однієї з її дочок...

Усі знають романтичну історію "Червоних вітрил". Справжні, ніжні почуття, мрії і переконання, що в світі є місце для дива і доброти, несуть через усе життя герої повісті Олександра Ґріна. Достатньо ще раз поспівчувати маленькій Ассоль, пройнятись мужністю капітана Ґрея і переконатись: і в нашому житті обов’язково знайдуться мрії, які збуваються.
Сьогодні Марк Леві - один з найпопулярніших французьких письменників, його книги перекладені більш ніж на 30 мов і розходяться величезними тиражами.
Перший же його роман «Між небом і землею» вразив надзвичайним сюжетом і силою почуттів, здатних творити чудеса. Одного разу пізно ввечері в квартирі самотнього архітектора з'являється красива незнайома дівчина, яка виявляється ... привидом, і лише він може їй допомогти. Але і він був би безсилий перед смертю, якби не любов.




Наступна зустріч у Бібліокафе буде присвячена святкуванню Масляної.
Приходь до нас на млинці, будемо весну закликати!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік