21 червня 2017

Діти з обмеженими фізичними можливостями в бібліотечному просторі

20 червня 2017 року відбулося засідання Громадської консультативної ради у справах інвалідів при обласній державній адміністрації під головуванням Чабана В.І., заступника голови обласної державної адміністрації, на розгляд якого було винесене питання щодо залучення людей з інвалідністю до культурно-мистецьких заходів, виявлення обдарованих дітей та творчої молоді, сприяння широкій інтеграції в суспільство людей з обмеженими фізичними можливостями.


Заступник начальника управління культури облдержадміністрації Мазур І.Р. поінформував присутніх про залучення людей з інвалідністю до культурно-мистецьких закладів області.


Співдоповідач із зазначеного питання Ракша А.Б., завідувач відділу естетичного виховання Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, розповіла про роботу, яку проводять бібліотекарі з дітьми з обмеженими фізичними можливостями у дитячій книгозбірні.


Діти з обмеженими фізичними можливостями на рівні з усіма читачами користуються послугами бібліотеки. Працівники книгозбірні забезпечують оперативне і комфортне бібліотечне обслуговування в режимі абонемента та читального залу, націлене на максимально повне задоволення потреб в книзі та інформації. Робота щодо соціалізації дітей з інвалідністю у бібліотеці є систематичною та планомірною.

Протягом кожного навчального року працівники бібліотеки співпрацюють зі спеціальними навчальними закладами міста та області, з «зачарованими дітьми» (дітьми з аутизмом), дітьми, які опинилися в складних життєвих обставинах. Для них проводяться різноманітні заходи, які відповідають їхнім можливостям сприйняття матеріалу.

На сьогодні, розвиток бібліотечних технологій та форм популяризації книги серед читачів-дітей дозволяє обслуговувати різних дітей, у тому числі з обмеженими фізичними можливостями. Саме бібліотека є тим простором, де відкриються нові горизонти для творчого зростання та самовираження дітей різних вікових категорій та фізичних можливостей і розвитку.


Члени Громадської консультативної ради у справах інвалідів та запрошені з цікавістю познайомилися з інформацією про роботу Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки з дітьми з обмеженими фізичними можливостями.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік