14 червня 2017

Заморський гість в бібліотеці

Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки завжди гостинно відкриває двері для справжніх шанувальників читання!

На початку літа, коли активно працюють дитячі табори відпочинку у бібліотеці не затихає дитячий галас, бо тут цікаво, весело і комфортно. Дівчаток та хлопчиків керівники привозять з усієї області.

А сьогодні,14 червня, у Херсонську обласну бібліотеку для дітей імені Дніпрової Чайки завітав гість з далекої Австралії.


Kevin O'Brien прибув на Херсонщину в рамках інноваційного проекту GoCamp, працює в Олешківській школі №2 у пришкільному мовному таборі. Поїздка разом з вихованцями у обласну дитячу книгозбірню та знайомство з Херсонським інформаційним центром "Вікно в Америку для майбутніх лідерів" стала для нього справжнім відкриттям.


Kevin був захоплений інформацією про центр, фонд якого складається з книг на 57 мовах світу, книгами у незвичайних форматах та настільними іграми з серії «Ігри патріотів Херсонщини», що розроблені нашими бібліотекарями.


У секторі періодичних видань гості в ігровій формі познайомились з головними героями чудових українських дитячих журналів.


Kevin O'Brien з великою цікавістю сприймав почуте і побачене. Увагу гостя привернула оригінальна карта відділів обслуговування читачів книгозбірні.




А самі відділи обслуговування, у яких побував іноземний гість справили на нього неабияке враження.


Але найбільше здивування та захоплення викликала ігрова зона Xbox.

Волонтери, залучені до таких проектів, стають культурними послами в Україні, представляючи свою країну. В свою чергу українці отримують унікальну можливість відкрити Україну світові.



На останок Kevin O'Brien сказав, що нам є чим пишатися і залишив слова подяки у книзі відгуків.

Ангеліна Вєтрова, 
завідуюча сектором періодичних видань
Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік