28 вересня 2017

Школа успіху від Катерини Цимбалюк

В останні дні вересня щороку до нашої книгозбірні приходять успішні люди і розповідають про те, як книга та читання допомогли їм стати успішними.

27 вересня до нас завітала тренер та засновник школи ораторського мистецтва, консультант телевізійних проектів, спікер багатьох херсонських фестивалів, неперевершена майстриня усного слова Катерина Цимбалюк, яка вже не вперше є гостем бібліотеки – у минулому році вона була членом журі на випускному бібліотечної Бізнес-школи «Мільйон – це просто!»

Під час нещодавньої зустрічі десятикласники із гімназії № 3 дізналися про смаки і вподобання гості, про професії у творчому резюме Катерини Цимбалюк, яких чимало: автор і ведуча на радіо і телебаченні, сценарист і майстер озвучки, тренер, педагог і консультант в області комунікацій. А ще пані Катерина є медійною персоною – її запрошують як почесного гостя на заходи в нашому місті, а також беруть у неї інтерв’ю. До творчого портфоліо гості ми запропонували додати ще один фах – досвідченої читачки.



Підлітки довідалися про читацькі смаки гості, про її улюблених письменників – Аркадія Аверченка, Антона Чехова, Михайла Булгакова й оратора античності – філософа Сократа, а також про те, що у сумочці пані Катерини завжди знаходиться місце для книги.

Запрошена на відкритий урок читання, Катерина Цимбалюк майстерно прочитала даоську притчу і улюбленого вірша, які спонукали вдумливих слухачів замислитися над причинами та наслідками власних вчинків.


Також гостя розповіла про засновану нею власну школу ораторського мистецтва і поділилася секретами публічного виступу. Катерина Цимбалюк дала кілька порад старшокласникам, аби вони під час виступів почувалися впевнено та вміли завоювати увагу слухачів. Досвідчена ораторка зауважила, що гарне мовлення повинно бути грамотним, яскравим, прикрашеним та доречним, а щоб навчитися гарно говорити, потрібно вправлятися повсякденно – вести аудіощоденник, при цьому достатньо щовечора говорити на камеру хоча б одну хвилину.

Вислухавши поради, два учасники заходу спробували власні сили в ораторському мистецтві, зробивши рекламу такому звичному для всіх предмету, як кулькова ручка.


Наприкінці заходу Катерина Цимбалюк порадила присутнім десятикласникам кілька посібників з ораторської майстерності та художню літературу для прочитання.



Юлія Чернієнко,
головний бібліотекар 
відділу обслуговування
читачів-учнів 5-9 класів

1 коментар:

Додайте ваше ім'я та вік