вівторок, 25 червня 2013 р.

Ярмарок бібліотечних інновацій "Креатив-2013"

Кращі ідеї можна було почути 25 червня в Херсонській обласній бібліотеці для дітей на професійному Ярмарку бібліотечних інновацій «Бібліокре@тив-2013».  Своїм досвідом ділились бібліотекарі трьох областей – Херсонської, Миколаївської, АР Крим. Професійний форум проходив під егідою Української асоціації працівників бібліотек для дітей.

У перший день дводенного професійного форуму Солоха та Чорт зустрічали відвідувачів біля сходинок бібліотеки. А кожний відділ Херсонської обласної бібліотеки намагався виторгувати «гроші» за свої ідеї у колег з сусідніх областей. У дусі Сорочинського ярмарку, запрошені гості пропонували, обирали та «купували» чужий досвід. Участь у професійному обміні взяли  провідні фахівці із Національної бібліотеки України для дітей, ряду дитячих та шкільних бібліотек із інших регіонів України, а також заступник головного редактора фахового журналу «Шкільний бібліотечно-інформаційний центр».



Креатив колег надихав на втілення найсміливіших задумів – і організація руху скаутів навколо бібліотеки, які допомагають їй як волонтери, і створення веб-турнірів за різною тематикою, де читачі та бібліотекарі (або батьки і читачі) змагаються у пошуку відповідей на певні питання, і пляжні бібліотеки (так звані виїзні – до літніх/шкільних  таборів, до парків), які знайомлять відпочиваючих з послугами книгозбірні та її фондом.



Херсонська обласна бібліотека для дітей, як господар заходу, презентувала власні проекти та програми, спрямовані на промоцію дитячого читання, як то:
-            обласна волонтерська акція «П’ять сходинок до успіху: увімкни бібліотеку!»
-            партнерський обласний проект «ПрофіСтарт: юні обирають майбутнє»
-            партнерський загальноміський конкурс «Велика читацька пригода»
Калейдоскоп зарубіжного досвіду співпраці публічних і шкільних бібліотек на користь читача-дитини презентувалп Мері Бет Феєр, волонтер Корпусу Миру США в Україні, що працює нині у Херсонській обласній бібліотеці для дітей. Її виступ викликав жваве обговорення іноземного досвіду у бібліотечній справі.





Перший день професійного Ярмарку закінчився вдалими покупками. Тепер кожна бібліотека, яка придбала ідеї промоції читання, за умовами Ярмарку, протягом року зобов’язана буде втілити її в своєму місті чи селі.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік