21 жовтня 2014

У пошуках "надії"

У неділю, 19 жовтня, у Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки відбувся наступний квест проекту "Занурення в бібліотеку".

Цього разу бібліонавти поринули у світ інформації в пошуках «Надії», адже саме це слово стало темою недільного квесту для учнів старших класів Школи гуманітарної праці Херсонської обласної ради.


У відділі естетичного виховання діти згадали пісню «Надежда» (муз. О. Пахмутової - сл. М.Добронравова), ознайомились із творчістю Сальвадора Далі і знайшли у фонді репродукцію його картини «Вечерний паук сулит надежду»



У відділі обслуговування читачів 1-4 класів учасники познайомились з легендами, що розповідають про символи надії.



У іноземному відділі дізнались, що Барак Обама написав бестселер про американську мрію «Зухвалість надії», а Меріл Стріпп грала у відомому фільмі «Весняні надії»


У Читальній залі підібрали епітети до слова "надія", використавши «Словник епітетів української мови». Їх виявилось більше вісімдесяти!


У відділі інтернет-послуг знайшли інформацію про християнських святих мучениць – Віру, Надію та Любов.


На секторі абонементу переклали з латині назву вірша Лесі Українки "Contra spem spero!", використавши збірку її творів.


У секторі періодики діти розгадували кросворд, ключовим словом якого виявилося слово «надія».


У бібліографічному відділі за традицією діти скористалися електронним каталогом, і знайшли твори, в назвах яких є слово «надія», а також херсонських Надій-письменниць (Врищ Надія Семенівна, Звягінцева Надія Дмитрівна).

Насамкінець заходу учасники занурення зібралися у читальній залі, щоб поділитися враженнями від квесту.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік