27 жовтня 2014

Літературний десерт від Шахерезади

Плин часу не позначився на популярності історій Шахерезади. Мудрі і витончені східні казки продовжують вражати нашу уяву, як яскрава строкатість розкішних східних тканин, мерехтіння сталевих нещадних мусульманських клинків, таємничий блиск різнокольорових арабських чаш та солодкий смак східних ласощів.

Сотні і тисячі років тому створювалися рецепти солодощів, в них мудрість стародавнього Сходу, бажання догодити смаку того, хто захоче спробувати ласощі і присмак казок «Тисячі і однієї ночі».



Змогли відчути красу східних казок і учасники клубу «Читай-компанія мандрує», адже 26 жовтня на них чекав літературний десерт від Шахерезади. Діти здійснили віртуальну подорож до стародавнього Багдаду, дізналися як і коли з’явилася збірка «Тисяча і одна ніч», познайомились із найвідомішими казками цієї чудової книги. А обираючи із віртуальної таці відомі східні ласощі, діти грали у різні ігри та розв’язували головоломки, які підготували для них улюблені персонажі - Аладін, Жасмин, Синдбад-Мореплавець, Алі-Баба та інші. 



По завершенню засідання учасники обрали собі книжки з виставки, щоб продовжити чарівну подорож світом східних казок.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік