01 жовтня 2014

Ми є те, що прочитали у книжках!

Святкування Всеукраїнського дня бібліотек в Херсонській обласній бібліотеці для дітей ім. Дніпрової Чайки за доброю традицією проходило у форматі Відкритого уроку читання.

Першим гостем, який розповів про те, як книга вплинула на його життя, став мер міста Херсона – Володимир Миколаєнко. А на зустріч з мером завітали старшокласники ЗОШ №44 та ЗОШ №21.

Зустріч була влаштована таким чином, що діти самі мали змогу будувати бесіду, обираючи різні категорії, представлені на екрані: «365» - запитання про роботу та хобі мера; «Тільки правда» -  приховувала у собі нестандартні запитання; подарунок на екрані означав Toп-5 книг, які радить прочитати Володимир Васильович (а щоб дізнатися Топ-5 від Володимира Миколаєнка, вам треба вирушити у Віртуальний 3D-тур  Херсонською обласною бібліотекою для дітей, завітати до сектору періодики та віднайти скарб); YouTube - відеоролик під назвою «Книга – шлях до успіху»; великий знак запитання - можливість старшокласникам поставити власні запитання до гостя.




Під час розмови пан Володимир розповів, що його дитинство дещо пов’язане з бібліотекарями. Виявляється, коли він був маленьким, у їхньому дворі була своя дворова бібліотечка і він мав дуже поважну посаду головного бібліотекаря, який видав та збирав у читачів книжки. Траплялися у кумедні випадки: якось маленький Володимир, взявши книгу у бібліотеці, одразу почав її читати на ходу, а майже дійшовши до додому помітив, що забув портфель у бібліотеці. Ох і перепало йому тоді на горіхи від батьків!

Розповідаючи про свої книжкові уподобання Володимир Миколаєнко сказав: «Наша доля в значній мірі залежить від того, які книжки ми читали в дитинстві, на чому виховувалися. У мене вдома була велика бібліотека, я багато читав. Книги різних авторів, різних жанрів. Певний час любив фантастику, прочитав також всього Дюма, Шекспіра. Радити вам, що потрібно обов'язково прочитати досить складно, адже кожен з вас повинен формувати свою особистість самостійно, самостійно вибирати улюблені книги. Єдине, особисто мені, подобається читати справжні книжки, проте не електронні, а ті, які ти можеш тримати в руці і, читаючи які, ставати учасником якихось подій ». 

А під час святкового бібліокешингу – гри, в якій треба за підказками знайти скарб, учні ЗОШ №21 та №44 знайшли заховані серед книжкових поличок книжку та календар для класу на згадку про зустріч.



Прощаючись зі старшокласниками мер нашого міста чесно сказав, що по життю залишається романтиком, та висловив надію на те, що все у нас та нашому місті буде добре, бо ми неодмінно переборемо усі незгоди. Також Володимир Миколаєнко побажав, щоб наше життєве кредо було, як у книзі «Два капітани» В.Каверіна: «боротися і шукати, знайти і не здаватися»!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік