27 жовтня 2014

Фантастичне чаювання

Знаєте, скільки творів одного автора найбільше стоїть на полиці у секторі абонемента?... Близько 25!

Цей письменник з числа «най-най», як от брати Стругацькі, Станіслав Лем, Айзек Азімов. Він - великий майстер слова, знавець людства взагалі і людини зокрема. У його творчості ціла епоха - Кір Буличов (справжнє ім'я письменника - Ігор Всеволодович Можейко).

Цього місяця йому виповнилося б 80 років, а деяким його творам вже по 50 чи60, але своєї актуальності вони не втрачають і сьогодні. Саме тому  темою у Бібліокафе стало знайомство з відомим фантастом та героями його книг.

Цікаві факти з життя та творчості стали для більшості відкриттям. Найпопулярніші твори Кіра Буличова – серія книг про Алісу, дівчинку з Землі. (Аліса - так звали доньку Кіра Буличова) . Більшість з нею вже знайомі з фільмів та мультфільмів. «Гостя з майбутнього» – п’ятисерійний  фільм Павла Арсеньєва, по праву вважається одним із кращих фільмів для дітей шкільного віку.

Для справжніх поціновувачів фантастики, як сучасної так і зарубіжної радимо ще й прочитати про Алісу – адже повістей про неї набагато більше, ніж ви думаєте. І всі вони захоплюючі. Адже там, у майбутньому, дуже цікаво живеться.

Під час зустрічі у "Бібліокафе" в компанії хлопців не виявилось жодного байдужого до фантастики читача, тому стримано ділились враженнями від своїх улюблених творів. А це й різноманітні твори із серії «Сталкер», «Мідний король» від Марини та Сергія Дяченків, «Зоряна електричка» від Олександра Есаулова.




Наступна зустріч «Осінні історії до кави» у «Бібліокафе» відбудеться 9 листопада об 11:00. Захопіть з собою веселі історії та цікаві фотографії, які розкажуть про ваш осінній відпочинок.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік