четвер, 23 жовтня 2014 р.

Незабутній подвиг героїв

Щорічно з 2009 року в Україні 28 жовтня відзначають День визволення України від нацистських  загарбників. Саме з цієї нагоди сьогодні до Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки завітали учні 9-В класу гімназії №20 ім. Б.Лавреньова на урок пам’яті «Незабутній подвиг героїв».




Друга світова війна є трагічною сторінкою в історії України та інших європейських держав. І такі зустрічі з учнями є гарним приводом для того, щоб знову вшанувати загиблих воїнів-визволителів та згадати етапи наймасштабнішої війни в історії України.




Під час заходу діти пригадали найголовніші воєнні операції, які здійснювали радянські війська у часи Другої світової війни, переглянули документальні хроніки про хід війни та відгадали «Стоп-кадри» із відомих фільмів про війну. Цікаво пройшов і історичний «Бліц-кріг», під час якого дев’ятикласники давали блискавичні відповіді на різноманітні запитання.





З особливим трепетом учні переглянули відео про «Дітей війни», яке створили організатори заходу.
Діти познайомилися із кращими зразками художньої та наукової літератури бібліотеки про події Другої світової війни, із бойовими нагородами та найбільшими та наймасштабнішими меморіальними комплексами в Україні.




Завершився захід спільним фото та побажанням завжди пам’ятати та шанувати історію своєї Батьківщини.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік