28 жовтня 2014

Читальна зала перетворилась на музей!

28 жовтня український народ відзначає 70-річчя визволення України від німецько-фашистських загарбників. Полум’я війни опалило Україну найбільше з усіх тодішніх республік СРСР. Для неї війна обернулася національною трагедією, що поглинула мільйони людських життів, перетворила на згарища й руїни міста і села, завдала величезної шкоди науці й культурі.

Хоч відтоді минуло сім десятків років, події Великої Вітчизняної залишаються в пам’яті народній, не вгасає інтерес до них науковців, військовиків, молоді, музейних працівників.



В цей день читальна зала перетворилась на музей, тому що разом із своїми унікальними експонатами завітав директор музею бойової слави Торопов Володимир Анатолійович.

До його колекції увійшли предмети солдатського побуту: фляги, казанки, каски, військова форма, лампа, зроблена із снаряда та запальничка із патрона.




Учні обласного інтернату ім.Т.Г.Шевченка, які завітали на цей пам'ятний захід, вперше у своєму житті змогли побачити фотоапарати та відеокамери, з якими працювали журналісти в екстремальних умовах війни.



Найцінніші речі музею – американський телефон, справний патефон та нагороди, які отримували бійці радянської армії.

Завдяки таким подвижникам, як Торопов Володимир Анатолійович, пам'ять про героїв війни буде жити вічно!!!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік