28 жовтня 2015

Квіти. Кольори. Дощі.
«Прогулянка» під парасолькою із Дзвінкою Матіяш

В осінній дощовий день так приємно прогулятись під парасолькою рідним містом. Саме це і зробили учні фізико-технічного ліцею. "Мандрували"  вони з письменницею та перекладачкою Дзвінкою Матіяш, яка прибула із Києва. Гостя познайомилася з найцікавішими місцями Херсона - старовинною фортецею, вулицею Суворова, Потьомкінським сквером та іншими "візитівками" міста.





А щоб Дзвінці було веселіше"мандрувати", вона щораз могла обирати нову парасольку в залежності від настрою.


7 кольорів – 7 парасольок.

Білий – чистота, сніг, аркуш, з якого починається новий твір і перший роман «Реквієм для листопада».

Блакитний – це колір неба, на якому знаходиться небесна канцелярія, в якій Творець визначає погоду та наділяє талантами людей. Талант письменниці - писати, щоб зробити цей світ добрішим.

Рожевий - дитинство, з якого залишились незабутні спогади від спілкування з сестрами: Богданою та Софією.

Жовтий – колір сонця і щастя, який переходить у бурштиновий та бронзовий. Дзвінці, до речі, було подаровано бронзового дельфіна, який приносить щастя.

Червоний – вогонь, кохання. Кохання до письменниці прийшло з її новою книгою «Роман про Батьківщину». Прихильник прочитав роман і схотів познайомитись з автором. Зараз він не тільки читач і перший критик, а ще й коханий чоловік.

Чорний – «чорні черевики на шпильках, чорна кава, чорна вечірня сукня…». Але ж чи полюбляє Дзвінка вишуканий образ? Виявляється, їй до вподоби одягти джинси, футболку, наплічник та вирушити у паломницьку подорож довжиною у 900 км.



Білий колір – це білі хмарки. Саме з хмарок розпочинається нова книга Дзвінки Матіяш – психологічна повість «Марта з вулиці святого Миколая». Ця книга про любов і про те, що наше життя складається із надій, випробувань та маленьких перемог.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік