24 травня 2016

Книжкова планета

Всім добре відомий той факт, що в Херсонській обласній бібліотеці для дітей ім.Дніпрової Чайки для дорослих – батьків наших самих юних читачів – обов’язково знаходиться багато цікавих та корисних справ. Тож, у неділю у відділі естетичного виховання відбулося заняття з батьками з циклу «Виховуємо творчого читача» – огляд «Art-book» «Книжкова планета».

Цього разу гості відділу ознайомилися з новими надходженнями з різних видів мистецтва. Політичний, військовий та культурний світ Стародавнього Риму; традиційний джаз; історія української фотографії; 100-річна історія славетного вищого навчального закладу нашої країни – Національної музичної академії України ім.П.І.Чайковського…



Декого найбільше зацікавив автобіографічний роман Марка Шагала – найвідомішого представника художнього авангарду XX ст., графіка, живописця, сценографа. Якісно виданими та змістовними книгами із серії «1000 шедеврів» зацікавились всі присутні. І це логічно, тому що видання, дійсно, масштабне, гарно ілюстроване, з досить вдало складеним довідковим апаратом. У цій серії всього 7 випусків, три із них ми отримали у наш відділ – «Малюнок», «Архітектура», «Декоративно-прикладне мистецтво».

А після огляду відбулась практична частина нашого заняття, у якій батьки вже самостійно ознайомились з виданнями й застосували на практиці отримані рекомендації бібліотекаря.



Хмельницька Олена Вікторівна, 

провідний бібліотекар відділу естетичного виховання
Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім.Дніпрової Чайки




Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік