пʼятницю, 26 серпня 2016 р.

Читаємо Франка разом

Серпень 2016 року багатий на ювілеї. Майже одночасно ми святкуємо 25-ту річницю Незалежності України та 160 років із дня народження тієї людини, яка подвижницьким життям наблизила цю знаменну подію для рідного народу.

2016-й в Україні оголошено роком письменника, науковця, громадського діяча – Івана Яковича Франка.

Співробітники читальної зали Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, вшановуючи пам'ять великого сина України, приурочили до ювілею письменника акцію під назвою «Читай Франка». Так, влітку діти та дорослі виразно читали перед відеокамерою патріотичний вірш І. Франка «Розвивайся ти, високий дубе» із циклу «Україна». У цій поезії виразно прослідковується мотив віри поета у відродження української державності: «Встане славна мати Україна, щаслива і вільна,… нероздільна». Митець закликав народ: «уставаймо, єднаймося, українські люди!», «щоб ґаздою, не слугою перед світом стати» і тоді «братерством, щирими трудами Вкраїна воскресне». Як бачимо, це франкове пророцтво здійснилося.





У день, напередодні ювілею письменника, працівники читальної зали провели безпосередньо акцію «Читай Франка» у формі святкової відео-естафети. Протягом дня у холі книгозбірні та в самій читальній залі відвідувачі мали змогу переглянути знятий спільними зусиллями читачів і бібліотекарів відеоролик за поезією І. Франка.



А ще у цьому відділі діти та дорослі знайомилися із фактами біографії І. Франка та представленими на виставці його книгами. До того ж, на підтримку акції, вони читали його поезії різного спрямування – і громадянські, і пейзажні, і ліричні вірші.



Таким чином, і бібліотекарі, і читачі долучилися до відзначення ювілею відданого сина України – Івана Франка.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік