23 серпня 2016

Краса і велич символів державних

Під такою назвою у відділі естетичного виховання Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки пройшли заходи, присвячені 25-й річниці незалежності України.

22 серпня на святкову програму завітали діти та батьки сімей, які опинились у складних життєвих умовах, діти, які знаходяться під опікою.

Зі словами привітання до присутніх звернулися заступник директора бібліотеки О.В.Крижановська і голова Суворовської районної ради у місті Херсоні  А.В.Задніпряний. Вони привітали дітей та їх батьків з Днем Державного Прапора України та 25-ю річницею Незалежності України. Від нашої бібліотеки було вручено подарунок службі у справах дітей Суворовської районної ради - краєзнавчу гру «У пошуках знайомих незнайомців». Голова Суворовської ради також вручив дітям подарунки для творчості.




Під час проведення заходу діти дізналися багато нового про державні символи України – герб, прапор, гімн, їх історію виникнення та прийняття.


Бібліотекарі підготували й цікаві факти історії Херсонщини, пов’язані з держасними символами. Так, найбільший рушник, понад 700 метрів, зареєстрований книгою рекордів України, був вишитий і розгорнутий херсонцями через Дніпро, з’єднавши обидва береги річки. Найменший, вишитий гладдю герб і прапор України розміром 3х8 мм був виконаний херсонкою І.Мельничук на пшеничній зернині. Присутні також дізналися і про народні символи.

Діти також виконали дефіле у вишиванках, поспівали, потанцювали,









23 серпня відбулася святкова церемонія нагородження учасників конкурсу дитячих поробок.

Прикрашений майданчик перед бібліотекою, прапорці, музика, виставка дитячих робіт, віночки, вишиванки, подарунки - усе це створило святковий настрій. На свято завітали учасники конкурсу та дорослі, які підтримували оплесками своїх маленьких майстрів.

Діти читали вірші про Україну, прапор, герб, козаків, вербу й калину.




Привітала учасників родина Саргсян: Мама Зара вірменською мовою поздоровила з Днем незалежності, побажала миру і чистого неба, а Елен проспівала пісню «Ти майбутнє України». Були і конкурси, вікторини, ігри, в яких діти проявили свої знання про видатних українців, українські ріки, міста та страви.





Свято завершилося малюнками на асфальті.




Прикрасили заходи художніми номерами учасники вокального колективу «Орхідея», керівник О.Кузнєцова.





Ракша А.Б.,

 завідувач відділу естетичного виховання

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік