11 серпня 2016

Ми веселі дітлахи, казку творим залюбки!

У відділі естетичного виховання Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки продовжується творче літо – діти складають мистецькі пазли.

А сьогодні зустріч із найулюбленішим видом творчості читачів – театром.
Під час чергового заходу у рамках літніх читань діти дізналися про різні види театру: драматичний, ляльковий, театр тіней, їх особливості і призначення.
Детальніше поговорили про ляльковий театр – театральне видовище, в якому діють ляльки, що рухаються за допомогою акторів. Він буває пальчиковий, настільний, театр іграшок, маріонеток, фланелеграф та ін.. У руках маленької дитини лялька запросто «оживає», стає казковим персонажем. Це невеличке диво для неї повністю реальне.



А ще наші юні читачі стали майстрами по виготовленню ляльок для театру. Кожен старався виготовити свого героя якнайкраще, бо працювали на колективний результат.

Так відділ естетичного виховання поповнився комплектами ляльок і декорацій до казок «Ріпка» та «Троє поросят».






Потім працювали над виразним промовлянням текстів.

Нарешті все готово до прем'єри. Дитячі обличчя світяться радістю. Театр приваблює своєю яскравістю, барвистістю, динамікою.

Виставу за казкою «Ріпка» в обробці Івана Франка глядачі сприйняли з цікавістю, а мами і бабусі ще й із затамуванням подиху: як то їхнє чадо скаже потрібну фразу, чи не забуде, чи не буде соромитися.



Так як юних акторів зібралося на дві групи, то й виставу дивилися два рази.




Діти отримали неабияке задоволення від театральної діяльності, а дорослі ще й чудову ідею – як вдома створити настільний ляльковий театр своїми руками.

Захоплення ляльковим театром зазвичай закінчується разом з дитинством. Але навички спілкування, імпровізації, а головне – розмовні навички залишаються. Адже це так важливо – вміти розмовляти.

Ангеліна Вєтрова, 
головний бібліотекар відділу естетичного виховання

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік