середу, 17 серпня 2016 р.

З Україною в серці

17 серпня, напередодні святкування Дня Незалежності України, вихованці літнього оздоровчого табору «Юнга» завітали до Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки та взяли участь у заходах, присвячених 25-річчю нашої державності.

Відділ обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів запропонував дітям захід у формі патріотичного калейдоскопу «Хай в серці кожної дитини живе любов до України!» Малеча більше дізналася про нашу Батьківщину, її мову, культуру та історію, занурилася у світ звичаїв і традицій, а також краще зрозуміла значення неповторних державних і народних символів.



В ігровій формі дітлахи "скуштували" традиційні українські страви, серед яких особливо вирізнялися голубці, холодець, вареники та узвар. Найсміливіші «господар» і «господиня», обрані серед присутніх, навіть спробували приготувати ці страви.

Гра «Які ми?» допомогла з’ясувати питомі риси характеру українців, а рубрика «Назви ім’я» – пригадати імена, які дають дітям в Україні.

Відвідавши відділ обслуговування користувачів 5-9 класів, гості бібліотеки вирушили у захоплюючу, пізнавальну подорож рідною Україною. Виконуючи різноманітні завдання інтелектуального марафону «Україно, ти для мене диво!», вони подолали на своєму шляху кілька патріотичних станцій. «Державні символи» й «Історична» нагадали підліткам шлях до здобуття власної державності, «Природнича», «Українська кухня», «А у пані мови є скарби чудові» допомогли зрозуміти унікальність та багатство рідного краю.

Учасники заходу здійснили віртуальну мандрівку до столиці України – Києва, де відвідали визначні культурні та духовні пам’ятки, а також «пройшлися» рідним Херсоном і завдяки пам’ятникам пригадали діяння визначних особистостей, важливих для розбудови нашого краю.



Наприкінці зустрічі кожна дитина отримала жовто-блакитну листівку у формі сердечка, в якій вона написала щирі слова привітання Батьківщині із 25-річним ювілеєм та побажала рідному народові миру, злагоди, щасливої долі і благополуччя. Кожна листівочка-серце буде включена до ювілейного альбому «З Днем народження, Україно!», який зберігатиметься і надалі у читальній залі книгозбірні.



Діти стали учасниками патріотичного заходу і й у відділі естетичного виховання. Завдяки геральдичному калейдоскопу «Краса і велич символів державних» вони познайомилися з історією державних та народних символів, їх тлумаченням і значенням в житті кожного українця.

А ще вони довідалися про рекорди, встановлені українцями, які було занесено до книг, які фіксують важливі досягнення, – Книги рекордів України та Книги рекордів Гіннеса.

Також діти власними ручками намалювали великий плакат «Нашій Україні», присвятивши власну творчість рідній Батьківщині.




Весела патріотична гра під назвою «Я люблю Україну» чекала на дітлахів в Інтернет-центрі. Її учасники переглянули чудові відеоролики про мальовничу Україну, за допомогою вікторин і конкурсів перевірили власні знання про історичне минуле нашого краю та епохального значення факти сьогодення.

Таким чином, проведені співробітниками бібліотеки заходи не лише допомогли юним громадянам перевірити власні знання про Батьківщину й дізнатися про неї багато нового, але і посилили в них щирий патріотичний настрій, з яким вони зустрінуть свято Незалежності своєї держави.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік