02 серпня 2016

Літні олімпійські ігри: Техніка

У читальній залі бібліотеки всі бажаючі взяли участь у традиційних для цього літа олімпійських іграх – учасники гри пізнавали таємниці техніки. 


Відповідаючи на запитання вікторини, розгадуючи ребуси, діти пригадали різні види транспорту від давнини до сучасності, завдяки яким люди переміщуються і по землі, і на воді, і в повітрі. Гравці дізналися, що таке «клепсидра», яким приладом вимірюється електричний струм, який пристрій вказує напрямок вітру, який прилад відкриває таємниці мікросвіту. Зацікавила і рубрика про винахідників і їх відкриття. Так, читайлики довідалися, що найперший електричний трамвай на теренах України було запущено саме в Києві, що започаткували кіно брати Люмьєр, а радіо – О. Попов, найперший же автомобіль їздив завдяки не бензину, а дровам!


Читачі ознайомилися із гарно проілюстрованими інформативними книгами, представленими на тематичній виставці. Серед видань вирізнялися довідники про техніку, про транспорт, про винахідників, а також книги, які розкривають перспективи розвитку техніки у майбутньому – який транспорт буде популярним через кілька десятиліть, як людині служитимуть автоматизовані помічники – роботи.


Завдяки грі діти долучилися до бібліотечної скарбниці знань, а вже через тиждень вони відчують себе підкорювачами космічних просторів, адже тема наступного вівторка – «Астрономія».

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік