23 серпня 2016

Читачі привітали Україну з Днем народження

23 серпня у читальній залі Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки відбулася презентація ювілейного альбому «З Днем народження, Україно!»

Масштабна патріотична акція, присвячена 25-річчю Незалежності України, тривала протягом серпня.

Бібліотекарями активно збиралися фотографії читачів, які побували у різних куточках України, на власні очі побачили пам’ятки культури, природи і духовності, а також увічнили незабутні миті власних подорожей у світлинах. Окрім цього, діти, підлітки та дорослі писали листівки-привітання Україні з ювілеєм її Незалежності, а також вітали її народ зі святом та бажали йому щасливої долі.





Під час власне презентації ювілейного альбому, створеного спільними зусиллями бібліотекарів і читачів, учасники заходу здійснили віртуальну мандрівку до різних міст України, в яких побували їх однолітки. Вони побачили світлини з пам’ятними місцинками Києва і Львова, Одеси і Скадовська, Івано-Франківська і Немирова, Миргорода і Миколаєва. Звісно, завітали вони і до рідного Херсона. Не оминули вони і дивокрай української природи – цілюще Чорне море й таємничі Карпати, лікувальне солоне озеро й родючі поля. Привабили їх урочисті палаци й історичні фортеці, пам’ятники відомим особистостям та осередки духовності – найвідоміші українські церкви.

Діти не тільки гортали сторінки ювілейного альбому, але і відгадували зображені на них пам’ятки.








Віртуальна мандрівка кращими місцями Батьківщини надихнула читачів бібліотеки, тож їм схотілося неодмінно їх відвідати і на власні очі побачити ті дивовижі.

Найбільше пам’ятних місць відгадала гімназистка Вініченко Ганна, на згадку про захід вона отримала подарунок із українською символікою.


Наприкінці зустрічі читачі поласували народними смаколиками і запашним чаєм із травами.




Чернієнко Юлія,
головний бібліотекар 
відділу обслуговування читачів-учнів 5-9 класів
Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки



Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік