03 жовтня 2013

Музика - це не слова, але музикою можна сказати все

1 жовтня світ відзначав Міжнародний день музики, заснований ще у 1975 році Дмитром Шостаковичем, видатним російським композитором.
З музикою людство знайоме з давніх часів. У печерах Африки збереглися наскальні малюнки із зображенням музичних інструментів. Як і в давні часи, так і сьогодні музика володіє величезною силою. Вона володіє нашими серцями, почуттями, думками. У ній лежить велика сила любові до прекрасного.
Багато композиторів намагалися виразити через мелодію стан своєї душі. Їх великі імена завжди з вдячністю будуть вимовляти нащадки. Музика не старіє, вона буде жити стільки, скільки буде існувати людина.


Сьогодні у "рожевій залі" нашої бібліотеки зібралися глядачі - учні 5-тих класів ЗОШ№32 , - на святковий концерт, підготований вихованцями Херсонської дитячої музичної школи №1. Таланти "маленької філармонії школи" дозволили насолодитися глядачам (і водночас читачам бібліотеки) мелодіями класичної музики. Такі зустрічі вже стали щорічною традицією для нас.


Запросили учнів музичної школи бібліотекарі відділу естетичного виховання. Організатором та ведучим святкової програми стала Задорожня Ірина Миколаївна. Керівник "маленької" філармонії школи" - Літвінова Ірина Володимирівна. 
До концерту була підготована тематична виставка із фонду відділу естетичного виховання, на якій було представлено чимало книжок, присвячених музиці. Варто також зазначити, що у відділі естетичного виховання зберігається велика колекція нот та партитур.


На святковому концерті прозвучало багато музичних творів, серед яких були такі, як вальс О.Хевелева, "Маленьке негреня" К.Дебюсси, "Токаттина" П. Мориа, "Елегія" Ю.Щуровського,"Іспанська рапсодія" Бобера, "Венгерський танець" Й.Брамса та багато інших. Також гості заслухали дві пісні - "Гамма" (муз. Дубравіна, сл. Суслова) у виконанні найменшої з учасниць, Криворучко Дарії, та пісню за мотивами поезії Лесі Українки "Стояла я, і слухала весну".
 

Завдяки учням Херсонської дитячої музичної школи №1 наша бібліотека наповнилася чудовими звуками, грайливими та ліричними, м'якими та  призивними мелодіями. У ній  були чутні  радість, натхнення та любов.
Не була забута цього дня і наша книгозбірня. Задорожня Ірина Миколаївна привітала нас з минулим святом, Всеукраїнським днем бібліотек, такими словами: 

Порой библиотекарь незаметен
Средь множества газет, журналов, книг,
Он ключ хранит ко всем богатствам этим,
Из рук не выпуская ни на миг,
И тем ключом он дверцу открывает
В мир информации, что очень нам нужна,
И информация любая оживает,
Когда становится полезною она;
И хоть живем мы в двадцать первом веке,
И каждому доступен интернет, -
Альтернативы нет  библиотеке,
Библиотекарю замены нет!
Висловлюємо "маленькій філармонії" музичної школи велике спасибі!  З радістю чекаємо на вас наступного року! 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік