12 квітня 2017

Марина Павленко, Сашко Дерманський, херсонські читачі та всі-всі-всі…

Херсонським школярам, бібліотекарям та вчителям надзвичайно пощастило, адже 6 та 7 квітня у нашому місті перебувала майстриня слова з Умані Марина Павленко та неперевершений знавець дитячих душ, автор казкових історій Олександр Дерманський.

Серія творчих зустрічей відбулася за сприяння керівництва Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки та книготорговельної мережі «Учбова книга».

Прозаїки завітали до херсонських шкіл (№ 13, № 24, № 27, № 33), навчально-вихованого комплексу № 7 та до гімназій № 6, № 56 із презентаціями власних книг. Марина Павленко представила серію про Русалоньку із 7-В, «Миколчині історії», новеньке видання «Моя класнюча дівчинка» тощо, а її колега – власні численні дитячі книжки. До того ж, Марина Павленко спілкувалася зі студентами факультету журналістики Херсонського державного університету, а Сашко Дерманський – зі студентами педфаку. Неповторні зустрічі також відбулися у Херсонській обласній бібліотеці для дітей ім. Дніпрової Чайки з учасниками Всеукраїнської науково-практичної конференції "Роль дитячої книги у формуванні гармонійно розвиненої особистості" – шкільними бібліотекарями, вчителями молодших класів та психологами.





Улюбленим авторам діти та дорослі дарували квіти, поробки і малюнки, а вихованці гімназії № 56 відзначилися тим, що проспівали пісню на слова М. Павленко.

Читачі залюбки ставили запитання, брали автографи та фотографувалися напам’ять.



Письменники встигли взяти участь і в церемонії нагородження переможців і лауреатів номінацій IV відкритого конкурсу творів у жанрі фантастики та фентезі "ФантФест". Попередньо ознайомившись із двома кращими роботами цьогорічного конкурсу, вони захищали кожну як найкращу.
 


Цікавинкою у дводенній мандрівці Херсоном була творча зустріч у кав’ярні «Дон Марко», де бажаючі в неформальній обстановці могли поспілкуватися з авторами. Цією можливістю скористався Фрол Міщенко, вихованець літературної студії «Контур», що при Херсонській обласній бібліотеці для дітей ім. Дніпрової Чайки.






На згадку про перебування у м. Херсоні Марина Павленко подарувала читачам Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки свою новеньку книжку «Моя класнюча дівчинка».

Бажаємо письменникам натхнення та плідної праці, а читачам – задоволення від читання їх книжок.

До нових зустрічей на Херсонщині!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік